Documental sobre la Guerra Civil

El dia 6 de juny va tenir lloc, a la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs, l'acte de presentació del documental Testimonis d'una guerra, realitzat per dos alumnes del nostre centre, la Marta Ferré i el Jordi Murtró, de 2n de Batxillerat.
El documental, que vol fer un recorregut per les vivències de diverses persones que visqueren la Guerra Civil, compta també amb la presència d'historiadors i d'alumnes del nostre institut que han volgut aportar la seva opinió sobre el conflicte.
Aquest treball forma part d'un projecte més ampli que vol recollir els testimonis de centenars de persones de les nostres comarques que han explicat la seva experiència sobre la guerra i el que va significar, i que properament seran recopilades en un llibre en què participen també diversos alumnes de Batxillerat. El projecte ha estat realitzat pel Departament de Ciències Socials i Humanitats, i està coordinat per la professora Marta Alonso
Després de la presentació del documental, es va representar un espectacle teatral preparat a partir de diversos esquetxos entorn del fenomen de la guerra i de la violència que aquesta genera. Fou dirigit per Bàrbara Flores i interpretat pels alumnes de l'aula de teatre de l'Institut.