Xerrada sobre La Marató de TV3

La sida, la meningitis, l'hepatitis, la bronquitis o la tuberculosi són algunes de les malalties infeccioses més greus a què es dedicà La Marató 2017; es van triar aquestes malalties ja que es podrien convertir en una "greu epidèmia" durant la propera dècada.

El 29 de novembre, la xerrada de divulgació i sensibilització adreçada als centres educatius va arribar al nostre centre. Hi vam assistir els alumnes de 4t ESO, de Batxillerat, dels cicles de Grau Mitjà i de CAS. Enguany, el professional de la salut que ens va fer la xerrada va ser Asier Razquin, exalumne del centre, i que ara treballa d’infermer a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Primer, ens va passar un vídeo per descobrir i aprendre una mica més sobre les malalties infeccioses. El reportatge, tenia com a objectiu mostrar alguns casos de víctimes que les han patit, i d’aquesta manera, fer-nos comprendre que no es fàcil conviure-hi o combatre-les ja que poden deixar seqüeles molt fortes o, fins i tot, causar la mort.

Després, ens va mostrar diapositives per conèixer què són aquestes malalties infeccioses i en què consisteix la Fundació de La Marató de TV3. També vam parlar de quins són els factors dels quals disposem per combatre-les amb èxit, els tractaments que existeixen, com poden ser les vacunes o els antibiòtics, quins en són els símptomes i, per últim, ens va oferir consells per prevenir-ne la infecció o el contagi, principalment basats en una bona higiene personal.

Finalment, ens va explicar els objectius que presenta la campanya i, sobretot, ens va animar a participar-hi: trucant per fer donatius, comprant el llibre o el disc solidaris o participant en alguna de les activitats que s’organitzen.

marató 3

 

Com diu el lema d’aquesta edició, la investigació pot canviar la història, per tant, si hi posem el nostre granet d’arena, junts podem canviar el món.

19a edició del concurs "Pinta La Marató"

Després d'assistir a les conferències, les classes van  poder participar en el concurs Pinta La Marató. El premi per a la classe autora del cartell guanyador i dels dos finalistes era un cap de setmana en un alberg de Catalunya, sufragat per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

Podeu fer el vostre donatiu aquí.

Marina Vidal i Rosa Invernon – 4t d’ESO

 

marató

 

marató 4

 

marató logo2