Projecte del Sistema Solar

El projecte sobre el Sistema Solar l’ha fet l’alumnat de 1r que, durant dues setmanes, ha deixat de fer les classes habituals i ha treballat seguint una metodologia diferent: la del treball cooperatiu i per projectes. No només han estudiat la part científica del Sistema Solar sinó també la vessant social, lingüística, artística, tecnològica i mitològica. El producte final del projecte va ser l’elaboració d’una maqueta del Sistema Solar i la presentació dels planetes; per arribar a aquest producte final van haver de fer moltes activitats com ara el càlcul d’escales, la recerca d’informació, l’estudi de les estacions de l’any al planeta Terra, la música dels planetes, etc. A més de la maqueta, també van fer notícies i cartells publicitaris al voltant d’una suposada expedició al planeta Mart.

La valoració per part de l’alumnat ha estat molt positiva: la majoria ha puntuat molt positivament el fet de treballar seguint aquesta metodologia i, a més, també han destacat que han gaudit molt mentre aprenien.

Els professors també han valorat favorablement el fet de treballar d’aquesta manera; són conscients de les dificultats que implica aquest tipus de treball, i dels aspectes que s’han de millorar, però la sensació final ha estat la motivació de fer més projectes i de fer-los cada vegada millor. De fet, ja s’està treballant per posar en marxa el proper projecte que es farà just abans de Setmana Santa.

Us convidem aquests dies a passejar pel passadís principal per veure que bé que han quedat les maquetes! A més, aquí teniu algunes fotografies de l’experiència.

Aquí hi trobareu moltes més fotografies.

 

maqueta projecte

 

projecte solar 01

 

projecte solar 1

 

projecte solar presentacions2

 

projecte solar 2

 

projecte solar 3

 

projecte solar cartells

 

projecte solar cartells2

 

projecte solar 10