Persones, robots i intel·ligència artificial

David Riaño és doctor en Enginyeria Informàtica i pertany al Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Hi assistiren els alumnes del CFGS d’Informàtica i Comunicacions, 2n ASIX i 1r DAM.

Riaño explicà als alumnes assistents què és la intel·ligència artificial, com s’aplica actualment i com es preveu el futur, és a dir, si els robots arribaran a ser més intel·ligents que els humans. Els va passar una sèrie de vídeos sobre tendències de futur a curt termini, cosa que va animar els joves a preguntar i debatre sobre la intel·ligència artificial.

Com a curiositat, va posar un exemple: als Estats Units tenen un robot anomenat Watson, d’IBM, que és capaç de llegir i comprendre infinitats d’articles mèdics i és capaç de diagnosticar malalties en un termini curt de temps, mentre que els metges poden trigar setmanes o mesos, segons el cas. Com a conclusió de la xerrada, Riaño va animar els alumnes a seguir estudiant i a enfocar-se en la intel·ligència artificial com una bona opció de futur professional.

 

robots