4a Setmana de Llengües Estrangeres

Aquestes jornades, preparades pel Departament de Llengües estrangeres, amb la col·laboració del Grup Experimentació del Plurilingüisme (GEP), formen part de l’aposta del nostre centre per la millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres. En aquest sentit, cal destacar que som un dels centres triats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per formar part del projecte del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Enguany, el fil conductor de les activitats fou el cinema, i per això, a les classes es va fer un recorregut pels diferents gèneres cinematogràfics i per alguns clàssics del cinema anglosaxó i francès. En aquest sentit, el Departament de Llengües Estrangeres destaca que es treballa el cinema no només com un divertiment, sinó com una eina molt motivadora per aprendre llengües. El cinema presenta un ventall molt ampli de possibilitats que es van aprofitar aquests dies, a més a més, a les classes de matèries diverses; des dels clàssics llatins o grecs, als musicals, les pel·lícules històriques, les biografies de personatges rellevants de la ciència, la tecnologia o de qualsevol altre àmbit curricular dels alumnes.

 

JHLANG danses irlandeses

Durant tota la setmana, es van fer activitats diverses com ara karaoke, xerrades sobre cultura anglesa, ioga, màgia, etc. Tot en anglès, per tal que els alumnes fessin una forta immersió en aquesta llengua. El dimarts, els alumnes més grans van assistir a la representació teatral A Bit of a Hitch, a càrrec d’ETC Company, al Centre Cultural Municipal, una representació entorn de la figura d’Alfred Hitchcock.

Dues de les activitats que van agradar més als alumnes, i en les quals van participar activament van ser el “Karaoke in English. You’ve got the swing, baby!” i “A Trip to Ireland”, un espectacle de música i danses irlandeses. A més, a les classes van veure pel·lícules en versió original i van fer debats i cinefòrums, tant en anglès com en francès.

Dimecres a l’hora del pati, va ser el moment de tastar dues receptes típiques: els “cupcakes” anglesos i les creps franceses.

En definitiva, van ser quatre dies en què a l’Institut es va viure un ambient britànic i francès gràcies a l’esforç de preparació del professorat de Llengües estrangeres, i a la col·laboració d’altres matèries que aquests dies van aprofitar per fer també les classes en anglès (mitologia, periodisme, tecnologia...). 

A Twitter: #JHLang17

 

JHLANG 4

 

JHLANG 2

 

JHLANG 3

 

JHLANG 5

 

JHLANG cedrick

 

JHLANG danses irlandeses2

 

JHLANG ioga

 

JHLANG magicENGLISH TEACHER

 

JHLANG magicENGLISH TEACHER2

 

JHLANG magicENGLISH TEACHER3

 

JHLANG singalong

 

JHLANG singalong2

 

JHLANG singalong3

 

JHLANG singalong4

 

JHLANG teatre