Projecte STEM a 3r d'ESO

Aquest tipus d'activitat didàctica pretén que els alumnes puguin resoldre un problema tecnològic aplicant coneixements de les matèries de ciències, tecnologia, enginyeria, matemàtiques i arts plàstiques.

El projecte escollit, Solucions de contaminació atmosfèrica, vol plantejar la contaminació a les grans ciutats com a problema de salut. S’han de cercar solucions per a minimitzar la contaminació atmosfèrica i prendre consciència de la importància que té. El treball s'ha centrat en el transport terrestre, i s’han considerat d'una banda les malalties que causen els gasos contaminants i de l'altra s’han proposat alternatives reals i actuals als vehicles de combustió interna (moto, cotxe, camió...) amb equivalents de propulsió elèctrica. També s'ha estudiat l'impacte contaminant de la il·luminació domèstica i urbana, i s’han cercat bombetes més eficients.

L'activitat, que ha interessat molt els alumnes perquè és d’actualitat, es desenvoluparà a l'aula Tecnologia 2 de l’Institut durant els mesos de desembre i gener. Cada grup d'alumnes crearà una presentació amb el seu treball i les conclusions a què arribarà.

Per a més detalls, podeu visitar la web del projecte.

 

STEM 3ESO

 

STEM 3ESO3

 

STEM 3ESO2