Publicació científica

El tema gira entorn de l'aplicació de la intel·ligència artificial en la formació de residents mèdics. Concretament, estudia com convertir el coneixement mèdic que es troba actualment de forma textual en guies de pràctica clínica a estructures informàtiques de coneixement que puguin ser processades pels ordinadors.

La metodologia s'ha fet servir per representar el coneixement del tractament dels diferents tipus de xoc en emergències, i per crear una aplicació que els especialistes mèdics, estudiants i residents, puguin utilitzar per a realitzar simulacions guiades per la intel·ligència artificial.

Finalment, s'ha comprovat que els alumnes que han fet servir aquesta aplicació han obtingut millors resultats en les proves realitzades amb pacients simulats.

Aquesta investigació ha donat com a resultat l’article “Improving resident's skills in the management of circulatory shock with a knowledge-based e-learning tool”, publicat a la revista International Journal of Medical Informatics, i que actualment es pot consultar aquí de forma telemàtica. 

 

 

Francis Article