Exposició 100 anys Biblioteca Popular

El passat 18 d’abril es va inaugurar al Pati de St. Roc l’exposició “100 anys de la Biblioteca Popular de Valls”. L'acte va comptar amb la presència del regidor Joan Carles Solé, en representació de l'Ajuntament de Valls; Xavier Salat, president de l'Institut d'Estudis Vallencs, i Jordi Tuset, director de l'Institut. En els seus discursos d'inauguració, tots tres van destacar la importància d'aquesta exposició en el marc del centenari de la Biblioteca Popular de la ciutat i, també, la tasca important que ha fet l'Institut per donar a conèixer la Biblioteca entre els joves. 

Aquesta exposició recull la feina feta amb motiu de la celebració del centenari de la nostra Biblioteca Popular, i té com a base el treball per projectes de 1r d’ESO que vam fer al centre del 12 al 23 de març. Aquest treball havia culminat, especialment, el divendres 23 de març, amb l’enregistrament d’un curtmetratge que es podia veure enllaçat a l’exposició a través d’un codi QR, igual com els altres enregistraments que es van fer durant les dues setmanes del projecte.

El curtmetratge (aquí) reprodueix els actes d’inauguració de la Biblioteca Popular ara fa cent anys. Vestits d’època, i acompanyats de la banda de música de l’Institut, els alumnes de 1r d’ESO van recórrer en cercavila la plaça del Blat, el carrer de la Cort, el Pati, el carrer Jaume Huguet, la Font de la Manxa i el Passeig dels Caputxins, fins arribar a la Biblioteca Popular, on es van representar els discursos inaugurals de les personalitats de l’època.

A l'exposició també s’hi mostraren bona part dels treballs que els alumnes havien preparat durant les dues setmanes que va durar el projecte: infografies amb informació sobre els principals protagonistes de l’època, tant des d’un punt de vista polític com cultural; una maqueta de la Biblioteca; dossiers amb les entrevistes als experts (Marina Blàvia, Jep Martí, Jordi París i Marc Ayala); punts de llibre, etc.

A més, en un dels plafons es reproduïen fotografies fetes a partir de les recreacions que es van fer en anglès: els alumnes havien simulat converses habituals d'una biblioteca, disfressats d'època, i en van produir els vídeos. Aquestes filmacions també estaven enllaçades a través de codis QR.

L’exposició va estar oberta al públic del 18 al 24 d’abril al Pati de Sant Roc de Valls.

 

INAUGURACIÓ EXPO BIBLIO

 

INAUGURACIÓ EXPO BIBLIO maqueta

 

INAUGURACIÓ EXPO BIBLIO llibreria2

 

INAUGURACIÓ EXPO BIBLIO 2discurs

 

INAUGURACIÓ EXPO BIBLIO 1

 

INAUGURACIÓ EXPO BIBLIO 4

 

expo curt 2

 

expo curt