Visita d’exalumnes Escola del Treball

exalumnes escola treballEl 25 d'abril, deu exalumnes de la promoció 1962-1963 van visitar les instal·lacions de l'Institut.

Amb motiu de la celebració del seu 75è aniversari van voler visitar les instal·lacions de l’actual Institut Jaume Huguet, l’Antiga Escola del Treball on havien estudiat.

Als anys seixanta, l'Escola de Valls era, juntament amb la de Bilbao, l'única que oferia estudis de Fabricació Mecànica, en concret la “Maestria Industrial Mecànica”. Els exalumnes venien de Riudoms, Vinyols, Reus, Les Borges del Camp, Valls i Maó. Durant els seus anys d’estudi a Valls, majoritàriament, havien estat a l'internat del Col·legi Menor, una dependència annexa a l'edifici de l'Escola que estava finançat amb un sistema de beques.

Durant la visita van constatar com, tal com passava a la seva època, també actualment l'Institut Jaume Huguet té un fort arrelament a la ciutat i una gran vinculació amb les empreses. Ells cursaven les especialitats d'ajustament i torn, el que ara és el CFGM de Mecanització. Durant la visita van comprovar com les instal·lacions s'han posat al dia i com l'Escola s'ha adaptat al canvi tecnològic viscut durant aquests anys. Tots ells, que han dedicat la seva vida professional a exercir l'ofici que van estudiar a la nostra escola, van poder conversar amb els alumnes d'avui, i els van animar a formar-se per tenir un futur professional ple d'oportunitats.

Durant la visita els van acompanyar el director del centre, Josep M. Soler, el professor de la família professional de Fabricació Mecànica, Josep M. Magrinyà, i l'exprofessor del centre Josep M. Figueras.