El Mikado

Va ser els dies 2 i 3 de maig, al Teatre Principal de Valls, on el grup d’alumnes que cursa les matèries optatives de Teatre i Coral va escenificar el musical d’enguany, El Mikado, o el poble de Titipú, una obra que forma part de la història dels musicals a Catalunya de la mà de Dagoll Dagom, i que havien estrenat abans fins i tot que l'exitós Mar i Cel, l’any 1986.

Una quinzena d’actors-cantants, una quinzena més de professors dalt de l’escenari i vuit músics, van ser els encarregats de dur a escena aquesta opereta còmica de finals del segle XIX, ambientada al Japó, que gira al voltant de dos grans temes: el gran pes d’una llei imposada per un emperador intransigent i dèspota amb el seu poble i la seva família, i la força de l’amor que tot ho venç.

Els professors responsables de l’obra van ser J. Miquel Simón, que portà la direcció musical; Claustre Pallarès, que s’encarregà de la direcció escènica, i Rosa Batalla, responsable de vestuari, maquillatge i perruqueria. En aquesta obra cal destacar especialment la feina que suposà la perruqueria i el maquillatge dels actors i dels cantants, per a la qual es comptà amb la col·laboració de diversos alumnes i exalumnes. Pel que fa al vestuari, bona part va ser cedit per Moixera, Grup de teatre de La Defensa Agrària de La Selva del Camp. La creació del cavall i el disseny del cartell van anar a càrrec de Jesús Moreno, a partir del dibuix del cartell fet per l'alumna Nerea Arroyo.

A més, també cal afegir  que els departaments de Mecanització, Visual i Plàstica, i Català van ajudar a preparar els decorats, el cartell i suport tècnic divers. 

Amb aquesta representació anual, l'Institut confirma la seva aposta educativa pel teatre i tots els valors d'ensenyament-aprenentatge que comporta.

Moltes gràcies a tothom que hi va col·laborar, i enhorabona a tots els artistes que hi van intervenir perquè el resultat va ser realment brillant!

 

PERSONATGES

El Mikado: Jonathan García Guillamón 

Nanki-Poo: Adán Macías Guerrero

Yum-Yum: Aleth Duran Borràs

Ko-ko: Kai Barrera Pan

Katisha: Adrielly Ribeiro Silva

Pooh-Bah: Andrea Godoy Sanvidal

Pish-Tush: el Hamdaoui , Kamal

Company de Pish-Tush: Ares Araitz Sanchez Cugat

Pitti-Sing: Anna Samadashvili

Peep-Boo: Valeria Espinosa Franco

Noies virginals: Myllena Cardoso Gontijo, Aroa Armengol Montull, Júlia Pérez Rojas, Saray Queralt López, Palmira Sas Guirao, Sarai Zazo Garcia.

Poble de Titipú: Almudena Herrera, Amalia Álvarez, Anna Robledo, David López, Elisabet Gallardo, Isabel Tuset, Joan Foguet, Lilian Borràs, Míriam Rubio, Montse Montalà, Núria Estruch, Rosa Manchobas, Sandra Segú, Glòria Salvat i August Vicent Riera

MÚSICS: Cristina Espanyol, piano; Nil Giné, flauta; Martí Cantos, clarinet; Felip Brunet, clarinet; Almudena Herrera, saxo; August Riera, trombó; Mar Álvarez, violoncel; Eloi Singla, xilòfon

Direcció musical: J. Miquel Simón

Direcció escènica: Claustre Pallarès Ramon

Vestuari, atrezzo, perruqueria i maquillatge: Rosa Batalla

Disseny programa i cartell: Jesús Moreno i Nerea Arroyo

Adaptació text: Núria Giménez

Vestuari: Moixera, Grup de teatre de La Defensa Agrària

Col·laboració perruqueria i maquillatge: Neus Armenjach, Oscar Pan, Mari López i Pere Jordana

Col·laboració atrezzo i decorat: Jesús Moreno, Xavi Lora, Toni Bueno, Jordi Barenys, i alumnat del CFGM de Soldadura i Mecanització

Col·laboració decorat: Lleonard Ruiz

Col·laboració tècnica sobretítols: Neus Salvat

Col·laboració fotogràfica i audiovisual: Josep Maria Olivé

Suport: Departament de Llengua Catalana, de Música, d'Educació Física i de Fabricació Mecànica

 

 

 

MIKADO COLAB

 

                                                                                   Fotografies de Josep M. Olivé

{joomplucat:98 limit=18|columns=4}