Xerrada de Carme Martí

carme martí 4 El 14 de maig va venir al centre la Carme Martí per parlar amb alumnes de 4t d’ESO sobre la seva obra Un cel de plom.

Aquesta obra és la vida novel·lada de Neus Català, lluitadora antifeixista i última supervivent del camp de concentració de Ravensbrück, que l’alumnat de 4t d’ESO ha llegit dins la matèria de Llengua catalana i literatura.

Va ser una xerrada plena d’emocions, en què Carme Martí els explicà com se sentí atrapada per la vida de la Neus Català després d’haver-li fet una entrevista sobre la seva vida com a pagesa, i com decidí posteriorment novel·lar aquesta vida per tal d’apropar-la a la gent i fer que no es perdessin uns records tan valuosos.

Els alumnes van intercanviar amb ella les impressions que havien tingut mentre llegien la novel·la i, alhora, van voler conèixer molts detalls de les trobades entre la Neus i la Carme, trobades que van permetre a la Carme Martí de descriure amb detall tant els horrors en els camps d’extermini com les alegries de la seva vida posterior.

 

carme martí 7

 

carme martí 3

 

carme martí 6

 

carme martí 1