Tanquem la cooperativa JAHU Mediterrani

Nereo Ramírez, Biel Secall i Paula Olivé, en representació de tots els socis de la cooperativa, van donar 100 euros al menjador social La Taulada en concepte de repartiment de part dels excedents de la cooperativa. Van aprofitar que era l’últim dia d’aquest curs que es feia la col·laboració dels alumnes de 4t amb aquesta associació de caire social, molt arrelada als principis cooperativistes de justícia social, igualtat i ajuda mútua.

A més a més, també es va celebrar la final del torneig de FIFA 19 per parelles (joc de futbol virtual) a l’hora del pati, en el marc de les activitats que ha dut a terme la cooperativa. El partit enfrontava, d’una banda, Nereo Ramírez i Oriol Batalla i, de l’altra, Marc Cunillera i Sergi Berenguer, els quals van guanyar un partit molt disputat. Enhorabona als campions i gràcies a tots aquells alumnes que van participar en el torneig.

Aquestes dues activitats van posar punt i final a la cooperativa JAHU Mediterrani. Aquest curs 2019-20 es donarà l’oportunitat de poder tornar a crear una altra cooperativa als alumnes que cursin l’optativa d’Economia de l’empresa a 4t d’ESO. Van ser moltes les experiències viscudes arran de la creació de la cooperativa, tant per part dels alumnes com del professor, i totes positives. Els alumnes van ser els autèntics protagonistes del projecte i van aprendre com es crea i gestiona una cooperativa, aplicant els principis propis d’aquestes empreses: l’ajuda mútua, la igualtat, la democràcia... Van aprendre a treballar en equip i a dur endavant un projecte d’emprenedoria d’una manera pràctica i vivencial. Pel que fa al professor encarregat del projecte, li ha permès aplicar una metodologia d’ensenyament i aprenentatge innovadora, compromesa i integradora, basada a posar èmfasi en les competències o habilitats que poden posar a la pràctica els alumnes: esperit emprenedor, competències digitals o socials, etc. i, a la vegada, s’ha educat en valors i s’ha potenciat la creativitat i el pensament crític dels alumnes, habilitats que els seran de molta utilitat en el seu futur professional.

Finalment, volem donar les gràcies als socis de la cooperativa JAHU Mediterrani perquè sense ells no hauria sigut possible aquest projecte. Gràcies per la vostra implicació i dedicació! També donem les gràcies a l’ateneu cooperatiu Coopcamp per acompanyar-nos en aquest camí, al Club Gimnàstic de Tarragona per haver col·laborat amb la cooperativa, i als membres del departament d’Administració de l’Institut per donar-nos suport.

El curs vinent tornarem amb energies renovades, noves idees i noves propostes que, de segur, faran gaudir els alumnes i enriquiran encara més el projecte. Us anirem informant!

Vicent Juan – Departament d’Administració

 

cooperativa i finalització activitat 1

 

cooperativa i finalització activitat 2

 

cooperativa i finalització activitat 3

 

cooperativa i finalització activitat 5