150 anys de la taula periòdica

2019 09 24 taula periòdica 4L’alumnat de l'optativa de Física i Química de 4t d'ESO del curs passat va participar en la preparació de la celebració dels 150 anys de la taula periòdica.

Concretament, van fer recerca d'informació sobre els dos elements que se’ls van assignar, el cobalt i el platí. Així van respondre a la petició de la Facultat de Química de la URV i l'ICIQ, que són els organitzadors de les activitats que pretenen acostar el coneixement de la taula periòdica al públic general, enguany que se’n commemora el 150è aniversari.

Amb la informació recollida, el passat 13 de setembre, coincidint amb l'acte d’inauguració de la Nit Europea de la Recerca a Tarragona, es va fer l'espectacle "Els secrets de la Taula Periòdica" a la plaça del mercat, i es va inaugurar un espai divulgatiu amb la taula periòdica format per diversos cubs amb informació dels elements, tal com podeu veure a les fotos. Aquesta exposició restarà oberta fins a finals de setmana.

Posteriorment, les farmàcies de la província de Tarragona disposaran d'aquests cubs informatius, elaborats amb la informació que es va preparar des dels instituts, ja que el Col·legi de Farmacèutics patrocina l'activitat.

Lligant amb la informació d’aquests cubs, s'ha preparat una taula en format pòster/àlbum que es distribuirà gratuïtament amb el Diari de Tarragona durant la segona setmana d'octubre. Per completar aquest pòster també s’ha editat una col·lecció de 75 cromos que es distribuiran a les farmàcies que exposin els cubs.