L’alcaldessa de Valls inaugura el curs 2019-2020

2019 10 01 ALCALDESSA 01 L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada per la regidora d’Empresa i Ocupació, Rosa M. Rovira, va inaugurar oficialment el curs acadèmic 2019-2020.

L'acte es va celebrar el passat 1 d'octubre a la sala d'audiovisuals del centre. L'obrí el nostre director Josep M. Soler i s’adreçà a l'alumnat de 1r de Batxillerat per recordar-los l’efemèride que celebrem aquest curs, el 95è aniversari, i perquè fossin conscients de formar part d’una comunitat educativa amb tanta història com la del Jaume Huguet.

Tot seguit, la regidora d’Ocupació i Empresa va fer la lliçó inaugural animant l’alumnat a estudiar per formar-se adequadament i els donà a conèixer l’entitat VallsGenera, on poden acudir en cas que requereixin informar-se sobre cursos de formació, d’inserció laboral i sobre els diversos programes de garantia juvenil. També els explicà que si, quan acaben els estudis, es decideixen a fer-se emprenedors, VallsGenera els assessorarà i ajudarà.

L’alcaldessa Dolors Farré va cloure l’acte protocol·lari amb un discurs en què els encoratjà a aprofitar l’oportunitat d’adquirir coneixements que els dona el Batxillerat i, especialment, a aprofitar el bagatge cultural i humà que suposa estudiar en una institució de referència a l’Alt Camp com és l’Institut Jaume Huguet, un institut amb una llarga història i amb un gran futur. També els parlà de Valls com una ciutat que "està de moda" ja que les empreses que hi inverteixen ho fan atretes per les oportunitats que la vila ofereix i que els serviran de cara al seu futur laboral. Finalment, els demanà la seva implicació en la ciutat “perquè és de tots i entre tots s’ha de fer créixer” i, sobretot, la implicació com a voluntaris en les properes Decennals.

A continuació, l’alcaldessa va fer una àmplia visita a les instal·lacions del centre (aules i tallers), i s'interessà tant pels projectes que s’hi desenvolupen com per l'oferta formativa personalitzada que l'Institut ofereix als seus 1152 alumnes en els estudis d’ESO, Batxillerat, cicles formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior i els PFI.