Mostra de Fotofilosofia 2019

Des de fa uns dies, l’alumnat de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de la matèria de Filosofia està preparant la seva participació en la tretzena Mostra de Fotofilosofia que organitzen, entre d’altres organismes, la Societat Catalana de Filosofia i el Centre de Recursos per a l’Ensenyament, Aprenentatge i Innovació de la Filosofia.

Aquest és el cinquè any consecutiu que el nostre centre participa en aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia el proper 21 de novembre. Tal com diuen els organitzadors, “la Mostra pretén aplegar espurnes de pensament fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia”.

Un dels màxims responsables de l’organització d’aquest esdeveniment, Jordi Beltran, explica que, d’entre les fotofilosofies de l’any passat, el va captivar la de la nostra alumna Hanan Douar, de 1r de Batxillerat A: ”et fixes en la tisora que tallarà el fil… Finitud, temporalitat, llibertat, vida… Què faig de la meva vida? […] Tot a partir d’un objecte per pensar creat per una adolescent de quart. Fil, tisores. Objectes humils, quotidians, que ajuden a bastir la pregunta que t’ha deixat pensant.” La vida quotidiana és, efectivament, el millor laboratori per plantejar-se preguntes filosòfiques.

Aquest és el blog on es recullen les fotofilosofies del nostre alumnat.

Bona participació a la Mostra de Fotofilosofia 2019 a tothom!