La Universitat a l’Institut

2019 10 22 UNI LLEIDA 2Comencem les xerrades del Programa d'orientació acadèmica i professional per a l’alumnat de Batxillerat.

Va ser el 22 d'octubre, dia en què un representant de la Universitat de Lleida va parlar amb l'alumnat de 2n de Batxillerat.

L’objectiu d'aquest programa és que l'alumnat es faci càrrec de les peculiaritats de quasi totes les universitats públiques de Catalunya sense necessitat de perdre classes per a assistir a les jornades de portes obertes de cada universitat.

En aquest sentit, doncs, enguany l’alumnat de 1r de Batxillerat rebrà la visita de la Universitat de Barcelona i de l’Autònoma, i el de 2n rebrà la UPC, la UPF, la URV i la UOC.

Aquestes xerrades serveixen per aclarir-los els dubtes que tenen sobre els graus que s’hi imparteixen i sobre el funcionament general de cadascuna. Durant la xerrada, els informen de la posició de la universitat en els diferents rànquings internacionals, els parlen de la ubicació i de l'estat de les instal·lacions, i, sobretot, els exposen quins són els graus que imparteixen i els trets diferencials respecte als mateixos graus d'altres universitats. També revisen les notes de tall requerides i els aconsellen sobre les beques que poden demanar.

A més, hi ha temps per parlar de qüestions de la vida universitària, com ara les opcions d'habitatge (residències i preus, preus dels pisos a la ciutat o a la zona d'implantació de la universitat), l’oferta d'oci adreçada a l'alumnat, el tarannà de la ciutat que acull la universitat, etc.