Bàsquet amb cadira de rodes

2019 11 19 bàsquet rodesEls alumnes de 2n d’EAS van provar la dificultat que suposa anar amb cadira de rodes i jugar a bàsquet. Ho van fer el passat 19 de novembre i, a part d'aquesta activitat, dins el mòdul d'AF Adaptades i Inclusió, els alumnes de 2n del CFGS de Tècnic Superior d’Ensenyament i Animació socioesportiva (EAS), van assistir a la xerrada del Ferran Roca, una persona amb tetraplegia que els va explicar la importància de l'activitat física com a agent recuperador i socialitzador, i de l'Alba Montero, una exalumna i actualment educadora al centre Can Ros, que també va remarcar que l'esport i l'activitat física són eines clau per als joves que segueixen programes terapèutics d’addiccions diverses.

L’encarregada de dur a terme l’activitat del bàsquet amb cadira de rodes integrat va ser la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, que a través de la pràctica d’aquest esport, busca aconseguir la plena normalització del col·lectiu de persones amb discapacitat mitjançant la sensibilització i la conscienciació.

Aquest esport unificat implica que persones amb diversitat funcional i persones sense cap handicap motriu puguin realitzar l'activitat alhora. Qui juga amb cadira es mou pel centre del camp i qui juga dret es mou pels laterals. Juguen 5 jugadors i, a part dels passos, el reglament és el mateix que en el bàsquet convencional. Els entrenadors han de posar-se d'acord per tal d'equilibrar equips i decidir quants jugadors juguen amb cadira i quants drets.

Promoure l’educació i la sensibilització és la clau per canviar mentalitats i generar actituds i accions cap a la INCLUSIÓ!