Núria Picas, una vida

2019 12 10 JORNADES JE PICAS 9Primer dia de les X Jornades Joves i Empresa

 

 

 

   

2019 12 10 JORNADES JE INAUGURACIÓ

 

El 10 de desembre al matí, Josep Ramon Tarragó, inspector del Departament d’Educació i Josep M. Soler, director de l’Institut van inaugurar les X Jornades Joves i Empresa, i van donar pas a la primera ponent del dia, Neus Oliveres, professora de Dret Constitucional a la URV i especialista en drets fonamentals i, especialment, en el de la igualtat de gènere. “Per quan una dona presidenta del govern? El difícil camí de les dones al poder” va ser el títol d’una xerrada que va servir per conscienciar l’alumnat de la necessitat de veure el món tenint sempre en compte el gènere femení.

  

Tot seguit, Sílvia Del Amo, professora d’Enginyeria Química de la URV i membre del grup de recerca Food Innovation&Engineering, parlà sobre els superaliments del futur i destacà que, en un futur pròxim, ens haurem d’alimentar amb insectes per necessitat ja que la sostenibilitat del planeta no permetrà, cap a l’any 2050, de produir totes les vitamines que la Humanitat necessitarà. Per exemple, destacà que, d’un grill, se n’aprofita el 80% i no provoca tant d’impacte ambiental com la producció de vedella.

 

 

Meritxell Lorca, esportista d’elit invident, tornà al nostre centre per conscienciar l’alumnat de la necessitat d’esforçar-se, ja que això és el que ella va haver de fer per afrontar les dificultats de visió amb una gran dosi d’autosuperació.

 

2019 12 10 JORNADES JE MERITXELL LORCA

 

A la tarda va ser quan va tenir lloc la xerrada de Núria Picas, l’esportista especialista en curses ultra-trail de muntanya, Creu de Sant Jordi i diputada al Parlament de Catalunya. A través de la projecció de diversos vídeos, parlà del seu recorregut vital, que la portà fins a guanyar una de les curses més dures del món, la ultratrail del Mont Blanc. Explicà els moments que han marcat la seva vida després del greu accident d’escalada a la muntanya de Montserrat, i tot el que va fer per superar-se fins a aconseguir tots els èxits de la seva carrera esportiva (alimentació, psicologia, entrenaments...).