Xerrada d'exalumne de DAM/ASIX

2020 11 02 DAM ALa família d’Informàtica i Comunicacions engega un cicle de xerrades amb exalumnes perquè expliquin els seus estudis i la seva experiència professional posterior. 

Es van iniciar les xerrades, el passat 2 de novembre amb el Xavier Bignell, que es va adreçar als  alumnes dels  Cicles Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma (DAM) i d’Administració de Sistemes Informàtics (ASIX). 

Per videoconferència, el Xavier els va explicar la seva experiència des del cicle de Grau Mitjà fins al de Grau Superior, i la seva incorporació al món laboral mitjançant l’FP dual de DAM. Havia fet al nostre centre el 3x2. Gràcies a l’FP dual va poder incorporar-se al món laboral, i va explicar la seva trajectòria professional en el mon de la programació i, actualment, en la programació en l'entorn web. Sobretot, va remarcar als alumnes la importància de dominar l'anglès en el món professional i la cerca de feina amb Linkedin.

També va orientar els alumnes amb eines de desenvolupament que demanen les empreses, com per ara: PHP (Symfony, Laravel, Doctrine), JAVASCRIPT /ES6, Angular, Node…), Maquetació (HTML5, CSS, SCSS, SASS, Bootstrap, Angular Materials…), altres tecnologies AWS (S3, SQS, Cloudwatch, Cloudfront…), Docker, Git, Redis, XML, Json, YAML, Jira…), altres llenguatges (Java, Kotlin, Bash…). Finalment, els va animar a fer cursos gratuïts en diferents web per tal d'ampliar coneixements. 

Aquesta experiencia permet visualitzar les possibles sortides professionals del cicle, així com la importància d'aquests estudis per després poder-lo aplicar professionalment. 

Els alumnes van agrair la xerrada i, engrescats amb aquesta experiència, van fer-li força preguntes.