Xerrades Institut Guttmann

2021 03 01 INST GUTTMANN2Com cada any, l'Institut Guttmann va fer xerrades formatives a l'alumnat dels cicles formatius de Grau Mitjà.

Enguany va ser el dia 1 de març quan, diversos ponents van explicar, per via telemàtica,   les pròpies experiències com a usuaris de les instal·lacions de la clínica en els processos de neurorehabilitació després d’haver patit accidents amb afectacions de medul·la. 

El programa formatiu s’anomena "Game Over" i és un programa de prevenció d'accidents de trànsit que té com a objectiu sensibilitzar els joves perquè desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries quan condueixen un vehicle de motor i practiquen activitats esportives o de lleure que comportin un risc. Les enquestes que s’han fet als alumnes tres mesos després de la sessió revelen les següents dades:

-El 93% dels alumnes recorden molt o bastant els relats dels monitors.

-El 91% dels alumnes recorden molt o bastant les causes dels accidents i el 94% les seves conseqüències.

-El 86% dels alumnes consideren que les xerrades influeixen de manera positiva en la prevenció de les conductes de risc.

-El 44% del alumnes manifesten haver realitzat en alguna ocasió anterior alguna conducta de risc.

-El 48% dels alumnes manifesten que arran de la xerrada han tingut canvis en la seva conducta relacionada amb el trànsit.

Per tot això creiem que els grans exemples de vida que van oferir els ponents, com cada any, serveixen per donar a conèixer la gran feina que fan a la Guttmann i per conscienciar-los. Moltes gràcies!

2021 03 01 INST GUTTMANN