Projecte Edat Mitjana

2021 02 22 EDAT MITJANA3 2 Per tercer any consecutiu, l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Jaume Huguet va tornar per  uns dies a l'Edat Mitjana. 

Durant quinze dies del mes de febrer van treballar en el projecte transversal “Un dia a l’Edat Mitjana”. A més dels continguts d’Història fonamentals per entendre l’època, la primera setmana, van estudiar l’origen de les llengües romàniques i la literatura medieval, com a continguts lingüístics, i l’alimentació i les plantes medicinals, com a continguts de Ciències experimentals, entre d’altres. En la segona setmana, van continuar aprofundint en danses i músiques medievals i es van preparar les escenes de la vida medieval, escrivint els guions necessaris per poder preparar el curtmetratge, alhora que acabaren de copsar com era la vida a l’època medieval.

Donada la situació marcada per la COVID-19, enguany la representació que es feia a la plaça de l’Oli, s’ha hagut de transformar en una recreació històrica digital, organitzada igual en escenes típiques de la vida medieval. L’animació comptava amb la cort reial, la noblesa, el clergat, els recaptadors de tributs, el mercat, els camperols, els jueus, els musulmans, els trobadors… El resultat final va ser, com tantes coses aquest curs, en format virtual: un curtmetratge sobre diferents escenes medievals, que van fer a través de l’aplicació Stop Motion.

 {joomplucat:322 limit=5|columns=3}

{joomplucat:325 limit=3|columns=3}