L’Institut amb La Marató de TV3

2021 10 26 marató bat cartellEl 26 d'octubre els alumnes de Batxillerat i els del CFGS d’Ensenyament i Animació socioesportiva de l'Institut vam assistir a la xerrada sobre La Marató, el programa solidari de TV3 que enguany està dedicat a les malalties mentals, un problema de salut amb un elevat impacte social, sanitari i de qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

La xerrada es va fer per videoconferència; tots els grups de 1r de Batxillerat ens van reunir a audiovisuals, i la resta de grups es van connectar des de les seves respectives aules.

Primer vam veure un vídeo que recull petits curtmetratges que mostren com es conviu amb un trastorn mental, el de conducta alimentària entre d’altres. També vam veure el cartell amb el lema d'aquest any: "La Marató que trenca murs" i escoltar la cançó que expressament s’ha compost per a l’ocasió.

Després, la infermera Rosa Domingo ens va explicar a través d'un PowerPoint més detalls relacionats amb els problemes de salut mental: depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, TDAH, etc. Es va centrar especialment en què calia fer en cas de detectar els primers símptomes. 

La Marató és un projecte solidari de la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio), que des de fa 30 anys recapta fons per a la investigació d’una malaltia. Enguany, se’n celebra ja la 30a edició, el 19 de desembre, i s’hi tractaran els problemes de salut mental, que tant d’impacte han tingut a la nostra societat durant la pandèmia.

Vam trobar molt interessant la xerrada, fins i tot prou impactant com per adonar-nos de la gravetat d’aquests trastorns i la importància de la salut mental, sobretot entre infants i joves, ja que el nostre cervell està en constant desenvolupament i som més propensos a desenvolupar alguna d’aquestes malalties.

Ja podeu fer el vostre donatiu aquí.

Alumnes de Periodisme - 1r de Batxillerat