Diada de Sant Jordi

representació ramon llull 1

 

 

 

L’Institut va celebrar l’acte cultural de Sant Jordi el dia 26 d’abril al Centre Cultural. L’objectiu central de l’acte era el de lliurar els premis dels concursos literaris que cada any convoquen els departaments de Llengua catalana i de Llengua castellana.

La festa va començar ja de bon matí; el Departament de Llengua Catalana havia preparat un Regal de Poesia per a tota la comunitat educativa de l'Institut. Així, diversos grups d’alumnes formats per dos rapsodes i un músic, recitaren poemes per tots els racons del centre.

 

 

REGAL POESIA

 

REGAL POESIA 2

 

Després del pati, l’alumnat es dirigí al Centre Cultural on va tenir lloc l’acte cultural. S’inicià amb la lectura del pòrtic del llibre editat pel centre que recull els treballs premiats enguany, pòrtic escrit pel professor Gustavo Hernández del Departament de Llengua castellana.

Tot seguit començà l’acte de reconeixement dels alumnes que han estat premiats en alguns concursos matemàtics. En primer lloc, diplomes per als dos equips guanyadors de la província de Tarragona en les proves del concurs Fem Matemàtiques: l’equip de 1r d’ESO format per Nil Giné, Ariadna Montalà, Paula Olivé i David Virgili; i el de 2n d’ESO format per: Ferran Amill, Joan Carles Dalmau, Eloi Single i Joan Tous.

Tot seguit s’inicià el lliurament dels premis literaris de prosa. Els guanyadors del Premi Miguel de Cervantes de narrativa en castellà foren:

  • Categoria A:

-1r premi: La verdadera y escalofriante historia de Sant Jordi d’Ariadna Montalà de 1r d’ESO

- Accèssit: La verdadera historia de Sant Jordi de Judit Xiangguo de 1r d’ESO

  • Categoria B:

-1r premi: La leyenda real de San dragón azul de Claudia Salvat de 4t

- Accèssit: Los secretos de una leyenda falsa d’Enric París de 4t

  • Categoria C:

-1r premi: Confesiones entre pétalos de rosa de l’Alba Foguet de 2n Bat

- Accèssit: Cada uno por su cuento d’Anna Queraltó de 2n Bat

 

NARRATIVA CASTELLÀ

 

Els Premis Narcís Oller de narrativa en català foren per a:

  • Categoria A

-1r premi: A flor de pell, de Paula Olivé, de 1r d’ESO

- Accèssit: Avi, et trobo a faltar, d’Ilham Belhadj, de 2n d’ESO

  • Categoria B

-1r premi: Un cop de sort, d’Elisabet Martínez, de 4t d’ESO

- Accèssit: Tot va ser un somni... o no?, de Clàudia Vidal, de 4t d’ESO

  • Categoria C

-1r premi: Desconeguts, d’Alba Foguet, de 2n de Batxillerat

- Accèssit: Les boles de cristall, d’Itziar Clofent, de 2n de Batxillerat

 

guanyadors narrativa català

 

Els guanyadors del Premi Federico García Lorca de poesia castellana foren:

  • Categoria A:

-1r premi: La leyenda del jardín de Dani Garrancho de 2 d’ESO

-Accèssits: Un dragón diferente d’Adrián Bustamante de 1r d’ESO i La leyenda contada por mi d’Edith Bejarano de 1r d’ESO

  • Categoria B:

-1r premi: Secreto de la leyenda de Sant Jordi de Marc Giné de 4t d’ESO

- Accèssit: Esperanza d’Abril Nogués de 3r d’ESO

  • Categoria C:

-1r premi Rosas travestidas d’ Aroa Sánchez de 2n de Batxillerat

-Accèssit: desert

 

El Premi Carles Magriñà de poesia en català fou per a:

  • Categoria A:

-1r premi:. Amic per sempre, de Joan Carles Dalmau, de 2n d’ESO

- Accèssit: La lluna, el sol i el vent, d’Arnau Martínez, de 1r d’ESO

  • Categoria B:

-1r premi: Coses de la vida, de Marc Giné, de 4t d’ESO

- Accèssit: Somnis i malsons, d’Anna Batet, de 3r d’ESO

  • Categoria C:

-1r premi: Records d’estiu, d’Adriana Romeo, de 1r de Batxillerat

- Accèssit: Recosint els descosits, de Neus Armenjach, de 1r de Batxillerat

 

guanyadors poesia català

 

El lliurament dels premis de poesia s’intercalà amb la lectura dels treballs guanyadors per part de diversos rapsodes, els quals foren acompanyats al piano per músics del Grup Instrumental de l’Institut Jaume Huguet.

Tot seguit, l’acte continuà amb un homenatge a Ramon Llull amb motiu de la celebració enguany de l’Any Llull, el qual serveix per commemorar el 700 aniversari de la mort d’un dels principals autors de la llengua catalana. Per aquest motiu, els alumnes de l'extraescolar de teatre interpretaren unes escenes d’una de les obres més conegudes i representades, El llibre de les bèsties.

 

representació ramon llull 3

 

A continuació, es lliuraren els premis de disseny. La guanyadora del guardó a la portada del llibre que recull els treballs guanyadors dels premis literaris fou Sara Salvador de 1r de Batxillerat i la guanyadora del premi a la contraportada del llibre fou Helena Alsina de 2n de Batxillerat. Habitualment només guanya un alumne el concurs però de manera excepcional en l’edició d’enguany hi ha hagut dues guanyadores: Sara Salvador, de 1r de BAT, per la portada, i Helena Alsina, de 2n de BAT, per la contraportada. La primera dibuixà i pintà a l’aquarel·la una princesa i un drac amb molt de detall, un treball complicat i ben elaborat. La segona dissenyà una rosa i un petó en una imatge doble molt especial on el tema de l’amor és el protagonista.

disseny llibre

 

També hi va haver temps encara per a fer un reconeixement als finalistes del nostre institut en el concurs Fonix 2016 d’anglès: David Gil Martínez de 1r d’ESO, Marina Vidal Garriga de 2n d’ESO, Roger Rull Rafí de 3r d’ESO, Clàudia Salvat Figueras de 4t d’ESO, Pau Montalà Nolla de 1r de Batxillerat i Itziar Clofent Anglès de 2n de Batxillerat.

Ja fa nou anys que la Comissió d’Escoles Verdes del centre organitza el Concurs de  fotografia mediambiental. Els guanyadors de les diverses categories foren:

-Categoria d’ESO: Energia neta en un capvespre de Cels Monte de 2n d’ESO

-Categoria de Batxillerat, cicles, CAM i CAS: La natura envaïda per l’energia nuclear de Maria Guasch de 2n de Batxillerat.

-Categoria de professors, pares i personal: Fumerola a Námafjall Hverir de Mercè Bessó

I, per cloure l’acte, es van lliurar els premis del III Concurs de curtmetratges que organitza el Departament de Llengua Castellana. Els dos grans guanyadors foren Charlie quiere jugar (millor direcció de fotografia) i Homofobia (millor pel·lícula).

 

guanyadors curts