La ràdio a l’aula

La presentació es va fer per primera vegada, el mes de febrer, a l’ITworldEdu8, esdeveniment organitzat sota l’empara del Mobile World Congress i el projecte Mschools. Posteriorment, aquesta proposta de ràdio en directe des de l’aula es va presentar, el 7 de maig, al Tastet de Ciència de Reus, organitzat pel CRP Baix Camp i, encara, a la VIII Jornada de Programació i Robòtica i Educatives celebrada el 21 de maig al Citilab de Cornellà.

 

radio Citilab

 

La ràdio en directe des de l’aula es fa amb tecnologia mòbil i s’utilitza l’app Rec/Spreaker. Amb aquesta és possible tant emetre en directe com generar podcasts. A les classes de Castellà, s’ha fet el treball radiofònic en equip i de manera col·laborativa; s’ha fet des de la perspectiva de la llengua: redactar, corregir, assajar, llegir en veu alta, interpretar i emetre. A Informàtica, s’ha creat l’app radiojaumehuguet.cat per tal d’escoltar i acumular podcast, procés que està totalment automatitzat. La pàgina, a més, permet la inscripció de tots els centres educatius que vulguin fer ràdio.

La nostra proposta de ràdio ha tingut ressò en diversos mitjans de comunicació, entre els quals cal destacar TV3 (TN-comarques, aquí) i TAC12 TV (aquí, minut 9.30).

 

radio Tastetdeciencia

 

radio CapServeiTac

Entrevista a Jordi Vivancos, cap del servei TAC del Departament d'Ensenyament