#Bones pràctiques 2.0

Un dels objectius de la Comissió TAC durant aquest curs acadèmic ha estat conscienciar la comunitat educativa (alumnat, famílies i professorat) de la necessitat de construir i desenvolupar una nova cultura digital entre tothom. Les noves tecnologies han fet de la nostra una societat hiperconnectada que ens ofereix, certament, nombroses millores en la vida quotidiana; de tota manera, les TAC (Tecnologies de l’Aprenentatge i la Comunicació) reclamen, alhora, una actitud responsable i crítica per exercir un control efectiu, per exemple, sobre la pròpia identitat digital.

Amb l’objectiu d’establir els fonaments de l’esmentada educació digital hem elaborat una proposta de Bones pràctiques 2.0. que s’articula en vuit àmbits d’actuació: identitat digital i privacitat; salut física i psíquica; sostenibilitat; seguretat i contrasenyes; còpies de seguretat; programari lliure; formació, i procés d’elaboració d’un treball.

Disposem de dos formats clarament diferenciats d’aquesta llista de recomanacions: la versió resumida es recull en una infografia, mentre que les explicacions en profunditat de cada un dels consells es troben en un document més extens. Tots dos formats estaran a disposició de tothom que vulgui consultar-los.

Durant una de les sessions del Curs de Formació 2.0, el professorat participant va poder opinar sobre el contingut d’aquestes bones pràctiques; per tant, podem afirmar que aquesta aportació ha estat fruit del consens de bona part de l’equip docent del centre.

Que tingueu una bona salut digital!

 

TAC MAIG INFOG

 

TAC MAIG