Jornada Projecte Mòbils.edu

2020 11 30 mòbils.jpgEl nostre centre, en el marc del projecte Mòbils.edu, va ser triat pel Departament d’Educació per participar en el seminari web de la Jornada “Compartim”. 

Fou el 30 de novembre quan, juntament amb dos instituts més,  vam exposar les experiències i iniciatives que estem duent a terme al nostre centre. Podeu veure la jornada en aquest enllaç.  Haver estat seleccionats representa un gran reconeixement per a la gran tasca que s’està fent per a la formació d’avantguarda de l’alumnat al nostre centre.

Un dels projectes actuals, i pel qual hem estat seleccionats, és la utilització dels xat bots, és a dir, els automatismes conversacionals. Consisteixen a establir una conversa lògica dins d’un xat amb respostes preprogramades, on es sol·licita una informació o una tasca concreta, i s’obté una resposta immediata, sense la interacció d’una altra persona. Alguns dels  principals avantatges dels xat bots són:

·         Ús senzill i directe dins de plataformes de missatgeria instantània (Facebook, Telegram, etc.) sense necessitat de descarregar cap aplicació, ni d’ocupar memòria dins dels dispositius digitals, només cal iniciar la conversa amb el xat bot com un contacte més.

·         Podem utilitzar els xats bots en qualsevol canal (web, mòbil, escriptori de l’ordinador, etc.) sempre amb una disponibilitat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

·         Els xat bots poden realitzar tasques rutinàries o repetitives utilitzant una comunicació bàsica fluida (instantània).

Al centre, s’està orientant aquest projecte des de dos tipus d’enfocaments diferents: 

Enfocament 1: Utilització d’un XatBot ja creat.

La Comissió d’estratègia Digital del centre, ja disposa de 3 xat bots elaborats per ajudar el professorat nouvingut durant els primers dies de curs i també a l’alumnat en assumptes que fàcilment es poden tractar a les tutories. Els trobareu aquí. S’hi accedeix des de l’aplicació Telegram i cercant les següents adreces:

@acollidaprofessoratJHAETbot  @assetjamentescolarJHAETbot  @conductaalimentETbotariaJHA

Enfocament 2: La creació, des de zero, d’un xat bot per cobrir una necessitat, cosa que ja s’està treballant amb els grups de 2n i 4t d’ESO en tecnologia i amb els del CFGM, mitjançant l’aplicació Snatchbot. Un exemple és la creació d’un xat bot per als clients d’un restaurant, amb informació sobre els plats, menús, al·lèrgens, preus, etc.

Actualment, aquests tipus de sistemes conversacionals ja s’utilitzen en grans empreses i fan tasques relacionades amb màrqueting, assistència al client, informació de comandes, control domèstic, assessorament virtual, etc. Creiem que pot ser una bona opció per tal que el nostre alumnat esdevinguin persones competents en la utilització i programació de xat bots.