95 anys del Jaume Huguet a Valls!

     

         Un repàs de la nostra història

L’any 1923 tres joves vallencs, Rafael Morlà, Artemi Plana i Rafael Solé es van plantejar el problema que suposava la manca d’una formació cultural i professional a la ciutat. D’aquí la idea de crear una Escola de Treball, semblant a la que ja funcionava a Barcelona.

La primavera de l’any següent, tres il·lustres vallencs −Francesc Ballester, Cèsar Martinell i Josep Sabaté− s’interessen pel projecte i organitzen una sèrie de conferències de sensibilització. Aquell mateix estiu, es designa el primer patronat i l’Ajuntament subvenciona el projecte i cedeix l’edifici del Carme per poder posar en marxa l’Escola.

El 6 d’octubre de 1924, a les vuit del vespre, va tenir lloc la inauguració oficial del primer curs de la que ja era coneguda com Escola Professional, amb la presència dels primers cent cinquanta alumnes.

Malgrat que la col·laboració de la ciutat en el projecte era molt important, les dificultats econòmiques eren evidents. Aleshores va aparèixer en escena el senyor Ramon Barbat i Miracle, el qual va donar l'impuls definitiu perquè l'Escola de Valls s'acollís a l'Estatut de la Formació Professional de l'any 1924.D'aquesta manera, l'any 1928 es transformà en Escola del Treball.

Des d’aleshores ençà, l’Escola ha anat creixent. L'actual Institut Jaume Huguet és el centre més gran de la ciutat i de la comarca. Compta amb un centenar de professors, uns 1150 alumnes i un ventall d'estudis considerable: Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Programes de Formació i Inserció i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior.

 

95aniversarireclams