Lliurament de premis Olimpíades de Geologia

Els premiats van ser, en primer lloc, Gerard Bartra Celdran; en segon lloc, Martina De Haro Oliva de 2n del Batxillerat científic i tecnològic, i, en tercer lloc, Manuel Lascuevas Laguna. Els dos primers classificats de la fase territorial competiran en la fase estatal. Tots tres fan el 2n curs del Batxillerat científic tecnològic a l’Institut, i van estar acompanyats pel seu professor, Jordi Tuset.

Va presidir l’entrega de premis la Sra. Montserrat Vehí Casellas, coordinadora responsable de l’organització de les Olimpíades de Geologia a Catalunya, membre de l’Assossiació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra a Catalunya.

Els premis consisteixen en la matrícula gratuïta a la Universitat Rovira i Virgili per a Gerard Bartra Celdran, com a guanyador absolut, i per a tots tres classificats un atles geològic complet de Catalunya, guardó atorgat per l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya; a més, tots tres faran una sortida-excursió de paisatge i geologia, premi que corre a càrrec del Geoparc de la Catalunya Central.

Tot seguit, com a cloenda de l’acte, va assistir a la conferència del cicle La geologia és notícia titulada “La sisena extinció i la seva geologia”, que fou impartida pel Dr. Oriol Oms, doctor en Geologia, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i Cap de la Unitat d'Estratigrafia.

 

premiats geologia2

 

La segona fase de les IX Olimpíades Espanyoles de Geologia, la fase estatal, tindrà lloc a la Granja de San Ildefonso (Segòvia), del 16 al 18 de març propers. Tenen el compromís de participar-hi els guanyadors de la Primera Fase. Als dos guanyadors de la fase de Tarragona, el Gerard i la Martina, i al seu professor de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Jordi Tuset com a professor acompanyant se’ls cobriran les despeses del viatge.