Premis CatSkills

catsskills guanyadorsXavier Insa Batalla i Guillermo Martínez Aguilar van guanyar els primers premis de les seves especialitats en la 5a edició del campionat d'FP CatSkills.

La jornada, que es va celebrar el 30 de maig, va ser inaugurada per la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Tarragona, Imma Reguant, i es va desenvolupar durant tot el dia al taller de Mecanització del nostre centre.

Els dos alumnes del nostre institut que hi participaren cursen el CFGS de Disseny en Fabricació mecànica; el Xavier va competir en l’skill 5 i el Guillermo, en els 6 i 7. Tots dos van aconseguir superar les proves amb una gran destresa i es van proclamar campions de les respectives modalitats.

Tant en la competició que es va celebrar a Valls, com en la resta de Catskills que es duen a terme durant el mes de juny, els guanyadors reben la certificació de primer classificat, cosa que els obre el camí cap a la competició espanyola de l’any vinent en representació de Catalunya.

La competició s’emmarca en el campionat de Catalunya d’FP Catskills, en el qual la formació professional de l’Institut Jaume Huguet està assolint un excel·lents resultats, tant en aquesta edició com en les anteriors.

 

catskills INAUGURACIÓ jORNADA

 

catskills inici

 

      Organització

La família professional de Fabricació Mecànica de l’Institut va ser l’encarregada d’organitzar per cinquena vegada la competició, a petició de la Direcció General de Formació professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament. Concretament, a Valls es va fer la competició de dues especialitats (skills): la número 5, de Disseny de productes industrials en CAD, i les 6 i 7, de Mecanitzat amb fresadora i tornejat CNC.

La competició, en què hi van prendre part alumnes de formació professional provinents d’arreu de Catalunya, es va fer a les aules i tallers de CAD CAM CNC de l’institut vallenc. El Departament d’Ensenyament ha confiat novament en nosaltres per a organitzar el campionat català de formació professional, ja que les instal·lacions i els equipaments relacionats amb els cicles formatius de Fabricació Mecànica (CFGM de Mecanització, CFGM de Soldadura, CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica i CFGS de Mecatrònica industrial) són altament flexibles i compten amb un bon grau d’adaptabilitat. D’altra banda, l’alta qualitat dels equipaments tecnològics (renovats parcialment fa poc), la connexió amb el teixit industrial relacionat amb el món de la fabricació mecànica, i la bona predisposició de l’equip humà, han consolidat aquesta iniciativa a l’Institut.

 

catsskills el xavi treballant

 

catsskills el guillermo treballant

 

El campionat de Catalunya de formació professional, que se celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition. Té com a objectiu principal, promoure l’alta qualitat dels estudis de formació professional que es duen a terme en diferents centres educatius del territori, impulsar, promoure i prestigiar la formació professional i crear xarxes de col·laboració entre els centres, el professorat participant i les empreses del sector.

Els professors responsables, nomenats experts per la Direcció General de Formació professional, són: per l’especialitat de Disseny de Productes industrials CAD, Lleonard Ruiz, i per la de Mecanitzat amb fresadora i tornejat CNC, Jesús Rovira. Tots dos són professors de la família professional de Fabricació Mecànica de l’Institut.

Des d'aquí volem agrair molt especialment la col·laboració de les següents empreses, que ens han aportat el material per fer possible el desenvolupament de les proves: Imosip, SL; Semag, Mecanitzats i reparacions, SL; Matric Pont, i Fisas Navarro.

Enhorabona, Xavier i Guillermo!

 

catsskills participants