Marina Vidal, finalista del concurs Ficcions

Marina Vidal, alumna de 4t d’ESO, va quedar finalista d’honor. La Marina va triar continuar l’inici de la novel·la Camps de maduixes, de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra; va presentar una història titulada Cosint lletres, estructurada en 3 capítols: “Ha arribat el moment”, “Peces perdudes” i “Vermell”.

Aquest certamen l’organitza l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

En l’acte es van donar a conèixer els guanyadors del concurs i els premis territorials. L’acte va comptar amb la presència de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma, entre d’altres personalitats.

En total, el concurs va tancar la desena edició el 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i les Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

Arreu dels territoris, hi ha hagut un total de 168 grups finalistes, 94 dels quals de Catalunya, 39 del País Valencià i 35 de les Illes Balears. Aquestes són les xifres que demostren que hi ha molts joves amb ambició i ganes d’escriure i crear històries i que, darrere d’ells, hi ha un entramat de professors, familiars i amics que els donen el suport per seguir endavant.

 

FICCIONS 0

 

        Crònica d’una experiència

La Marina ha fet una crònica de com va viure el premi:

Els navegants que es vam embarcar en aquesta aventura, vam arribar al port amb els actes de lliurament de premis celebrats arreu del territori. Alguns van ser premiats per la seva història, però tots vam tenir premi: un bon ambient de germanor i l’oportunitat de poder compartir la passió per escriure amb tants joves, cosa que va fer que tots els presents sortíssim amb un gran somriure.

Vaig quedar finalista i vaig poder parlar amb l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, el qual em va firmar els seus llibres al final de l’acte. A més, ens va oferir unes paraules que ens van omplir el cor a tots aquells que estimem les lletres.

El concurs literari em proposava crear una història de ficció dividida en tres capítols, cadascun dels quals no podia superar els 9.000 caràcters ni ser inferior a 3.000. Les històries havien de seguir un dels inicis de novel·la proposats, els quals enguany eren: Li deien Lola, de Pilar Romera; Marina, de Carlos Ruiz Zafón; Un any i mig, de Sílvia Soler; Joc de trons, de George R. R. Martin, i Camps de maduixes, de Jordi Sierra i Fabra. Jo vaig triar aquesta última perquè m’havia agradat molt quan la vam llegir a l’Institut.

I recorda… Si encara no coneixes el món de l’escriptura, la màgia de les lletres et pot fer navegar!

 

ficcions diploma ins

 

FICCIONS 2

 

FICCIONS 3