Guillermo Martínez, als WorldSkills

Aquest certamen és el campionat mundial de formació professional, on més de 1300 joves professionals de 63 països d'arreu del món han competit per mostrar les seves habilitats i competències professionals en els seus respectius “skills” o oficis; se celebra cada dos anys i és la culminació dels campionats de formació professional català, CatSkills, i espanyol, SpainSkills, que el Guillermo havia guanyat anteriorment.

Enguany, i per primera vegada en la llarga història de la formació professional de l’Institut, el nostre centre hi ha estat representat. Guillermo Martínez Aguilar, alumne del CFGS de Fabricació mecànica i mecanització, ha representat la formació professional industrial catalana i espanyola en la seva especialitat, el mecanitzat amb fresadora de control numèric CNC. Juntament amb ell han viatjat a Kazan, el seu tutor i professor de la família professional de fabricació mecànica de l'Institut, Josep M. Magrinyà, i Pablo del Río, l'expert designat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional.

En els darrers mesos, el Guillermo havia rebut una preparació específica per poder desenvolupar la prova del WorldSkills, una preparació que s'havia fet a l'Institut, en empreses locals i també a Alemanya, a la seu d'una de les empreses patrocinadores, DMG-MORI.

El Guillermo, durant els dies de la competició, va realitzar satisfactòriament totes les proves proposades en el Test Project: a partir d’un plànol en suport paper, va fer-ne el disseny i en va determinar les estratègies de mecanitzat que, finalment, va executar amb la precisió i toleràncies requerides -centèsimes de mil·límetre-, per obtenir el producte final: una peça mecanitzada, apta per al servei.

El dia 27, en el decurs de la cerimònia de cloenda a l’estadi Kazan Arena, es van conèixer els guanyadors. El representant de Xina, va imposar-se als 31 competidors que hi havia en l’especialitat del Guillermo, seguit dels participants de Corea i Japó. Però el resultat va ser prou ajustat: el Guillermo ha obtingut una puntuació de 677 punts sobre 1000, a un pas d’obtenir la medalla d'excel·lència (700/1000), i a només 52/1000 del competidor xinès, que amb 729/1000 s'ha proclamat guanyador.

La delegació espanyola, ha viatjat a Rússia amb 28 competidors –sis de catalans–, de diferents especialitats, totes vinculades a la formació professional.

Tot i que l'Institut, ja havia participat en diferents campionats de formació professional, aquesta ha estat la primera vegada que un alumne format al Jaume Huguet ha competit a nivell mundial, en una especialitat de formació professional industrial, obtenint una meritòria posició en la classificació internacional davant de països on la formació professional industrial disposa de molts més recursos i es troba molt més consolidada.

Enhorabona, Guillermo, per la feina feta i gràcies per la teva professionalitat! El paper del tutor, Josep M. Magrinyà, que amb compromís i dedicació ha coordinat la preparació, ha estat fonamental per a l’obtenció d’aquest resultat. El repte, però, continua ja que, el setembre del 2020, el Guillermo viatjarà a la ciutat austríaca de Graz, on se celebrarà l’EuroSkills, el campionat de formació professional a nivell europeu, on ens podrà representar en mecanitzat CNC de torn i fresadora.

Bona feina, Guille!

 

(Aquí i aquí teniu més fotos i informació del certamen.)

 

{joomplucat:139 limit=5|columns=3}

 

kazan ciutat UNESCO I PARTICIPANTS

 

- El dia 29 al matí, el Guillermo i el Josep M. han arribat a l'estació del Camp de Tarragona, procedents de Kazan. En nom de l'Institut, gràcies per la vostra feina!

 

kazan ARRIBADA

 

Aquí (Ja som al WorldSkills Kazan!) i aquí (Preparem el WorldSkills 2019 a Alemanya) teniu els enllaços amb les notícies anteriors.