Elisenda Plana Armengol, Premi de Recerca Jove

2020 02 21 PRJ ELISENDA PLANA L’Elisenda Plana Armengol ha obtingut el Premi de Recerca Ramon Muntaner. Aquest és un dels premis que s’inclouen dins els Premis de Recerca Jove que atorga la Generalitat de Catalunya, i l’ha obtingut pel seu treball de recerca de 2n de Batxillerat La vida eremítica a les comarques de Tarragona. El premi està dotat amb 750 euros i fou tutoritzat per la professora Elisabet Gallardo, del departament d’Humanitats.

La motivació principal de la recerca de l’Elisenda va ser la d’aproximar-se a la realitat dels homes i dones que han pres com a opció de vida l’eremitisme a les nostres comarques, més enllà dels tòpics de dur una vida apartada, solitària i merament contemplativa. Va fer, doncs, un estudi del marc geogràfic, històric i fins i tot jurídic d’aquesta peculiar forma d’entendre la vida i l’experiència religiosa.

Els Premis de Recerca Jove (PRJ), coneguts abans com a premis CIRIT, els convoca cada any el govern de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb l’objectiu de despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. Enguany s’han premiat els treballs presentats durant el curs 2018/19. Properament se celebrarà l’acte oficial d’entrega dels premis i es publicaran els treballs premiats a la pàgina web dels PRJ.

Aquest premi s’afegeix a la llarga llista de premis que ja ha obtingut la promoció de Batxillerat 2017/2019: tres de la Universitat de Lleida, un de la Universitat Rovira i Vigili, i un de la Universitat de Vic, i també als altres PRJ que l'Institut ha aconseguit aquests darrers anys. També és una mostra més de l’aposta que l’Institut Jaume Huguet fa per la recerca en el Batxillerat i de la qualitat dels resultats que se n’obtenen.

Enhorabona, Elisenda!