Les nostres cooperatives d’alumnes guanyen el II Premi Josep Moncunill i Cirac

2021 04 28 premi impuls fp4 El projecte de cooperatives d’alumnes del nostre institut ha guanyat el II Premi Josep Moncunill i Cirac convocat per la Fundació Ciutat de Valls. Aquest premi, valorat en 4.000 euros, distingeix les millors iniciatives didàctiques dutes a terme en el camp de l’educació a la ciutat de Valls, valorant especialment els projectes que fomentin els valors humans com la solidaritat, la integració, la igualtat, la convivència, i també el foment i desenvolupament del patrimoni natural. El jurat ha valorat especialment tots aquests valors, a més del desenvolupament sostenible, la creativitat, l’emprenedoria i els valors cooperatius.

El lliurament del premi es farà en el marc de la Nit de Premis de Valls el dissabte 3 de juliol proper.

Les cooperatives d’alumnes, que des del curs 18-19 es duen a terme al nostre centre, són una experiència educativa innovadora en què l’alumnat, amb la col·laboració del professorat, crea una cooperativa amb els valors i el funcionament democràtic que li són propis. D’aquesta manera, la participació i la implicació dels alumnes són clau, ja que les decisions són preses per ells mateixos, que alhora són responsables de la gestió social i econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat.

La finalitat principal del projecte és potenciar l’emprenedoria cooperativa a través de la simulació de la creació d’una empresa d’aquesta tipologia, ideada i gestionada per l’alumnat per desenvolupar activitats econòmiques amb l’objectiu de posar a la venda productes o realitzar serveis.

El Departament d’Administració de l’Institut vol donar especialment les gràcies al centre, que aposta per un model d’ensenyament i aprenentatge que posa en valor els principis col·laboratius i cooperatius; a tots els alumnes que han format part de les diferents cooperatives creades al llarg d’aquests tres últims cursos, ja que han esdevingut els veritables protagonistes del projecte, el qual, sense la seva implicació i dedicació, no hagués estat possible. Donem les gràcies també a l’Ateneu Cooperatiu Coopcamp per l’acompanyament i suport constant que ens ha obert en tot aquest viatge i, finalment, a la família Moncunill i Giró, i a la Fundació Ciutat de Valls, per reconèixer el treball i dedicació duts a terme per la comunitat educativa a la nostra ciutat.

2021 04 28 premi impuls fp2