27è Premi Escola-Empresa per a la Fundición Galera

2021 07 03 premis valls 5 Aquest vespre, en el marc de la 38a edició de la Nit de Premis Valls, la Fundació Anespro, entitat en què l'Institut Jaume Huguet participa conjuntament amb la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, ha lliurat el 27è Premi Escola-Empresa a Fundición Galera de Valls. El guardó ha estat lliurat pel director de l'Institut i vicepresident de la Fundació Anespro, Josep M. Soler; per part de l'empresa, l'ha recollit la gerent, Asunción Galera Rodrigo. En la seva intervenció, Asunción Galera ha animat les empreses a col·laborar amb la formació de l'alumnat de l'Institut; també ha destacat la importància de potenciar l'ecosistema que es crea entre els centres que imparteixen formació professional i les empreses, ja que generen una transferència de coneixement que reverteix en benefici de la societat.

L’acte de la 38 a edició de la Nit de Premis Valls s’ha fet al pati del Convent del Carme, i ha estat presidit per Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i Jordi Puigneró, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya.

El Premi Escola-Empresa té com a objectiu reconèixer la valuosa col·laboració del sector privat amb l'Institut Jaume Huguet en la formació professional que s'hi imparteix, seguint el model coparticipat amb les empreses que s'impulsa des del centre i que garanteix una elevada inserció laboral. L’empresa premiada d'enguany, Fundición Galera, és una empresa moderna amb més de cinquanta anys d'història, especialitzada en la fabricació de terminals de bateries per a vehicles.  Està especialitzada en la fundició injectada de peces de llautó i plom, cosa que els permet subministrar peces acabades i components a sectors com l'automoció, ferreteria, energia, protecció solar entre d'altres. L'empresa dona servei a reconegudes marques com  EXIDE Automotive, Schönebeck Autoteile GmbH, GEBO Armaturen GmbH, Hella, Bosch, Mecatraction, ARME etc. Fundición Galera creu fermament en la formació professional i a les seves instal·lacions, després dels períodes de pràctiques, alguns dels alumnes han estat contractats per l’empresa i actualment hi desenvolupen la seva carrera professional.

Valls, 3 de juliol del 2021