FITJOVE: fes esport al Fornàs!

Amb l’objectiu de brindar una oferta educativa d’exercici físic per a adolescents, com una opció saludable d’ocupació del temps lliure, els alumnes, dividits en grups, van gaudir d’un petit tast d’activitats dirigides que inclou el programa: zumba, ciclisme de sala (spinning), pilota de fitnes (fitball) i TBC (Total Body Conditioning) mitjançant la pràctica i iniciació en el món del fitnes.

Durant la classe de zumba, van moure’s al ritme de la música combinant exercicis de tonificació amb passos de balls llatins. A la classe d’spinning van experimentar un exercici aeròbic i de cames principalment i, a través de les indicacions del monitor, anaven canviant de freqüència de pedaleig i de resistència al moviment, realitzant tot tipus d’intensitats. També van endinsar-se en el món del fitball i amb unes grans pilotes de goma, van fer exercicis que permeten millorar la força, l’equilibri, la coordinació... I, per últim, van dur a terme l’activitat de TBC: utilitzant diferents elements d’un gimnàs (peses, graons, pilotes medicinals, etc.) van combinar un circuit de cardio i tonificació, mitjançant exercicis molt variats.

En acabar les activitats, els monitors van explicar les característiques del programa FITJOVE i els animaren a participar-hi ja que el Patronat ofereix preus molt avantatjosos per als estudiants vallencs i és una molt bona oportunitat, per a totes aquelles persones que busquen estar en forma, fer esport i tenir un bon estat de salut.

 

fitjove

 

FITJOVE forma part del Pla interdepartamental de Salut de la Generalitat de Catalunya i pretén promoure una oferta atractiva d'exercici físic per a adolescents com a opció saludable d'ocupació del temps d'oci. A més, fomenta entre els joves de 4t d'ESO dels centres inscrits al Pla català d'esport a l'escola (PCEE) el pas de l'esport escolar a l'esport comunitari, i també la participació dels que no practiquen esport escolar. Aquest programa s’adreça a nois i noies nascuts entre el 2000 i 2002. Les sessions seran a mitja tarda i es duran a terme a les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal el Fornàs fins al mes de juny. Es faran activitats de fitnes dirigides per tècnics esportius especialitzats. El cost mensual de la plaça és de 19€ però la Generalitat de Catalunya atorga una ajuda de 10€/mes a tots els participants mentre assisteixin a més de la meitat de les sessions programades. Per tant la quota serà de 9€/mes i sense matrícula. El programa finalitza quan es compleixen els 18 anys o quan l’usuari es dona de baixa.

 

Marina Vidal i Rosa Invernon - 4t d'ESO

 

fitjove 3

 

fitjove 4