Modernisme i Scaramouche

La sortida, organitzada pel Departament de Llengua catalana els va portar, al matí, a fer una visita guiada al Recinte Modernista de Sant Pau, una de les meravelles de l’art modernista català, que està reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dins del Recinte dissenyat a principis del segle XX per l’arquitecte Domènech i Muntaner, i dividits en diversos grups, les guies els explicaren, primer, la història de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Aquesta fou una de les coses que els van sorprendre més, ja que els costava d’entendre com, en aquelles sales modernistes tan plenes d’art, abans hi havia pogut haver activitat hospitalària. Les guies els van explicar molt bé com, després de més de vuit dècades d’activitat sanitària al Recinte, l’Hospital s’havia traslladat l’any 2009 a unes noves instal·lacions i el lloc que estaven visitant era restaurat per poder-s’hi fer visites turístiques.

Després de dinar van anar al Teatre Victòria a veure l’obra Scaramouche de Dagoll Dagom. Aquesta obra de teatre musical va agradar moltíssim als alumnes ja que, a més de l’espectacularitat de l’escenari, de les músiques i de l’excel·lent interpretació dels actors, els sorprengueren les constants lluites d’esgrima, el vestuari i la història d’amor i de lluites de poder que s’hi explicava.

Cal destacar, a més, que una de les actrius de l’obra, la Neus Pàmies, havia estat alumna del nostre centre (hi va fer tota l’ESO i el Batxillerat), i també que hi participa una altra actriu vallenca, la Cristina Murillo. Totes dues actrius, doncs, eren ben conegudes per una bona part dels alumnes i és segurament també un altre dels elements que van fer que encara els agradés més.

 

SCARAMOUCHE 2 Copy

 

SCARAMOUCHE 3 Copy

 

SCARAMOUCHE 4 Copy

 

SCARAMOUCHE 5

 

SCARAMOUCHE 6 Copy