Nedant entre tonyines

Per això vam anar fins a l’Ametlla de Mar, a visitar les instal·lacions de l’empresa Balfegó i a fer el TunaTour. Ens vam dividir en dos grups i mentre uns ens banyàvem, els altres visitaven la fàbrica, una empresa pionera a la Mediterrània en el tractament de la tonyina vermella per l’art d’encerclament en piscines aqüícoles.

La visita a la fàbrica ens va permetre conèixer on porten les tonyines després de capturar-les i allà vam veure un reportatge sobre la creació i la història de l’empresa, el procés de pesca i l’elaboració dels productes finals. Després, vam veure les sales on es fan els diferents processos, i per això ens vam haver de tapar i desinfectar com si entréssim en un quiròfan; a més, allà dins estàvem a 10 graus! Ens van explicar quant val un quilo de tonyina vermella; com les alimenten (i ens van ensenyar el menjar que tenien als congeladors); com n’extreuen un tros per fer-ne el codi QR perquè el client conegui tots els detalls de l’animal que es menja (data de captura, lloc...), i molts altres detalls sobre la fàbrica. També vam veure com els treien la carn, les congelaven i empaquetaven per poder-les vendre als restaurants.

 

 

tonyines

 

tonyines 5 Copy

 

El més impactant de la sortida va ser el bany entre les tonyines. Des del port de l’Ametlla, vam anar amb un catamarà fins a les piscines gegants, on hi ha entre set i vuit-centes tonyines. Allà ens vam canviar abans de viure una experiència única: banyar-nos al costat d’animals que poden arribar a 2 o 3 metres de llargada, i que poden arribar a pesar 200 quilos!

Després del bany, vam poder tastar la tonyina crua, acompanyada de salsa de soja i wasabi,; això ja no va agradar tant a tothom...

En resum, però, va ser una jornada impressionant, que tardarem temps a oblidar!

Iker Alcalá, Salma Krami, Isabel Martínez i Alexandra Szallai

2ESO

 

tonyines 4

 

tonyines 2

 

tonyines 6

 

tonyines 8