Erasmus+ a Itàlia i Gran Bretanya

erasmus CopiarDesprés d’un temps de preparació lingüística i professional, vuit alumnes de CFGM de l’Institut han començat les pràctiques a l'estranger gràcies a una beca Erasmus+.

El 12 de juny van iniciar el seu període de pràctiques a l’estranger. D’aquests, sis van viatjar a Itàlia per iniciar un període de pràctiques en diferents empreses degudament seleccionades. Són Daniel Sanjuan, que cursa el cicle d’Instal•lacions elèctriques i automàtiques; Irene Quesada, que cursa el de Gestió Administrativa; Darío Gascó, el de Mecanització; Marc Giralt, el de Soldadura; Rebeca Jiménez, el de Cures auxiliars d’infermeria, i Cristian Sampietro, el de Sistemes microinformàtics i xarxes.

D’altra banda, per primera vegada, enguany dos alumnes podran fer la seva estada d’Erasmus+ a Gran Bretanya, concretament a Wrexham, a l’empresa Prysmian Group UK, on complementaran els seus coneixements a nivell pràctic. Són Jordi Solans Miquel i Jean Pierre Macias Montaño, alumnes dels cicle de Mecanització i Soldadura respectivament.

 

ERASMUS 2 Copiar

 

Tots aquests alumnes, mitjançant l’oportunitat que els ha ofert l’Institut a través de la subvenció del Programa Erasmus+, podran compartir aprenentatges i coneixements amb altres persones del seu sector professional, i enriquir així la seva trajectòria professional.

L’Institut aposta per la internacionalització de la formació professional com a eina per completar els aprenentatges de l’alumnat, i preveu que el curs vinent es pugui repetir aquesta iniciativa i que novament pugui abastar més països i a més alumnat de diferents perfils professionals.

Aquestes pràctiques, formaran part del currículum dels nois i noies i suposaran també una experiència, no tan sols laboral, sinó social, cultural i lingüística.

 

erasmus DSC 0333 Copiar

 

       El Programa Erasmus+

La Carta Erasmus d’Educació Superior (Erasmus Charter for Higher Education-ECHE)  estableix el marc general de qualitat per a les activitats europees i internacionals de cooperació que una institució educativa, en aquest cas l’Institut Jaume Huguet, pot dur a terme en el marc del Programa Erasmus+. La concessió de la Carta Erasmus és un requisit previ per a tots aquells centres educatius que vulguin participar en programes i projectes de mobilitat d’estudiants i professorat a diferents països. Aquest reconeixement permet a l’Institut Jaume Huguet de participar cooperativament amb altres centres acreditats en projectes d’innovació i intercanvi de bones pràctiques. La Carta Erasmus és concedida des de Brussel•les, i té validesa durant tota la durada del Programa Erasmus+, fins a l’any 2020.

 

erasmus DSC 0339 Copiar

 

D’aquesta manera l’Institut cerca la modernització i internacionalització de la seva oferta educativa, mitjançant la participació en les activitats de mobilitat del Programa Erasmus, amb la finalitat de millorar la qualitat de la formació professional, que ofereix les competències lingüístiques i interculturals del seu alumnat i del seu professorat i la inserció laboral, en la mesura que tot plegat afavoreix la cohesió social. Amb aquest triple objectiu, va néixer, a l’Institut Jaume Huguet, el Projecte d’Internacionalització de la Formació Professional, el qual a través del Programa Erasmus+, ha anat prenent cos i materialitzant-se. Així, l’Institut fomenta al màxim la mobilitat dels estudiants de formació professional per a la realització de pràctiques en empreses de països europeus.

Juntament amb la mobilitat de l’alumnat, l’Institut ha rebut també enguany una beca de mobilitat per a professorat que aquest juliol participarà en projectes d’innovació, intercanvis i cooperació amb els altres centres de formació professional o empreses europees, adreçats a la millora d’aspectes curriculars, organitzatius, pedagògics i de metodologia docent. Concretament dos professors de l’Institut podran viatjar a Alemanya per conèixer de primera mà la formació professional dual i una altra professora podrà viatjar aquest proper mes de juliol a Irlanda durant una setmana per aprendre metodologies d’ensenyament-aprenentatge de la llengua anglesa a la formació professional.

L’estada dels vuit alumnes que han marxat aquests dies acabarà a mitjans de juliol i està totalment subvencionada pel Programa Erasmus+ promogut a Valls pel nostre centre.