L'Institut i FM Logistic apostem per l'FP dual

2021 11 03 IKEA DUALFM Logistic fa més de 15 anys que contracta alumnes en pràctiques del nostre institut. Impulsen l'educació dual perquè entenen que l'ensenyament “ha de tenir tant teoria com pràctica. No serveix de res la teoria sense la pràctica, i viceversa”, explica Olga Castellví, responsable de recursos humans d’FM Logistic a Valls.

L'any passat dos alumnes del nostre centre van dur a terme les pràctiques a l’empresa al magatzem d’FM Logistic a Valls; un d’ells és Ismael García, que actualment està estudiant el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma (DAM). L'any passat va cursar el segon curs del grau mitjà de Sistemes de Microinformàtica de Xarxes, i va poder fer les pràctiques a FM Logistic durant dos mesos i mig. “Estic molt content d'haver desenvolupat les meves pràctiques curriculars a FM Logistic perquè vaig aprendre molt i vaig tenir un molt bon ambient de treball”. L’Ismael va fer-hi tasques de manteniment i reparació d'impressores tant al magatzem com a l'oficina.

Ara que està cursant la seva segona titulació en DAM li agradaria poder tornar a FM Logistic per continuar amb la seva carrera professional i poder formar part de la plantilla: “Com que vaig estar tan content l'any passat, m'agradaria poder tocar altres àrees professionals i orientar d’una manera més clara el meu futur professional”.

Un dels pilars fonamentals d’FM Logistic és el valor humà de la companyia. “Cuidem molt el nostre personal i tenim en compte els seus gustos i les seves prioritats professionals. Escoltem les seves inquietuds i donem valor a la rotació entre departaments perquè cada empleat trobi el lloc on estigui més còmode i pugui aportar més valor a l'empresa”, exposa Óscar Reyes, site manager del magatzem FM Logistic a Valls.

Actualment la Generalitat ha incrementat les hores de pràctiques curriculars dels alumnes i han passat de 350 a 383. "Estem molt contents, perquè així els nostres alumnes podran estar més formats en aquest gremi i serà més fàcil la seva incorporació al mercat laboral", argumenta Anna Gené Andreu, professora responsable d'educació de grau mitjà a l'Institut.

Un problema greu que es troben en l'educació dual és que les empreses sol·liciten perfils d'alumnes de grau superior i s'obliden dels alumnes de grau mitjà “perquè tenen menys experiència”, explica Gené. “Estem molt contents que FM Logistic doni l'oportunitat als nostres alumnes de grau mitjà per poder-hi fer les pràctiques ja que és molt difícil trobar empreses que s'interessin en aquest perfil”.

FM Logistic es responsabilitza molt dels alumnes en pràctiques. Jennifer Sánchez, responsable de formació i comunicació a Valls, va començar el seu camí a l'empresa logística l'any 2004, quan cursava el grau superior d'Administració i Finances: “Vaig aprendre moltíssim en la meva època de formació a la companyia. Jo vaig acabar encantada amb les meves tasques a l'empresa, i ells van acabar molt contents amb la meva feina, i per això vaig continuar-hi treballant i ara me'n sento part”, argumenta Jennifer, que considera FM Logistic com la seva segona casa.

“Seguirem comptant amb alumnes del vostre institut perquè estem molt contents amb la qualitat de la formació que tenen, el tracte, i ens encanta poder donar oportunitats laborals als alumnes més joves. A més, el jovent d'avui dia és la generació més ben formada i nativa de les noves tecnologies”, explica Olga Castellví.

FM Logistic ha compartit la informació al seu blog i a Linkedin.