VI Jornades Joves i Empresa

El dia 11 al matí es va celebrar l’acte d’inauguració al centre mateix. Va anar a càrrec de la Sra. Àngels González, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona; del Sr. Joan Carles Solé, regidor d’Empresa i Ocupació i responsable de la Via Pública de l’Ajuntament de Valls, i del Sr. Jordi Tuset, director de l’Institut.

Tot seguit van començar les activitats amb una conferència de Juan Carlos Gea, soci cofundador amb Antoni González de La Pera Limonera; tots dos són exalumnes d’FP.

 

JORNADES INAUG3

 

L’emprenedor Juan Carlos Gea:”Què podem fer per canviar les coses?”

La xerrada, que estava adreçada als alumnes de 2n de cicles formatius de grau mitjà, volia fer veure als alumnes el valor que té el fet de ser jove emprenedor; per això se centrà en la seva experiència com a jove emprenedor i en el fet que considera que totes les persones tenen un o més talents. Es tracta de trobar allò que realment ens apassiona i lluitar per aconseguir ocupar la nostra vida utilitzant aquests talents.

  

JORNADES INAUG

 

Després de preguntar-se què és tenir èxit, explicà que el que calia era fer una reflexió sobre que el veritable èxit és treballar en allò que realment ens apassiona ja que així és segur que el talent personal permetrà poder arribar a ser un dels millors. Els guanys econòmics per si mateixos no porten a una realització personal completa, sinó que l’èxit ha de venir del fet de sentir-se bé fent la feina segons els criteris ètics i morals en els quals es creu.

La seva empresa, dedicada a la comunicació digital, es fonamenta en un model d’estructura horitzontal; parteix d'una democràcia interna real i es basa en la confiança, el respecte, la saviesa, la humilitat, la consciència i l’essència de cada una de les persones que la integren. Per aconseguir aquests objectius desenvolupen els següents components:

-Creativitat: treballen per crear solucions brillants als reptes plantejats.

-Talent: tot equip humà gaudeix d’un potencial il·limitat.

-Intuïció: cal seguir els propis instints, que sovint porten a escollir l’opció adequada.

-Administració ètica de les finances.

-Pràctica de venda ètica, cosa que implica rebutjar projectes que no comparteixen la seva filosofia tot i que puguin comportar molts beneficis econòmics. En aquest sentit, per exemple, rebutgen encàrrecs d’empreses que es dediquen al foment de la ludopatia, la pornografia, etc.

-Solidaritat amb altres emprenedors.

-Open Source: un mitjà revolucionari per a dissenyar, desenvolupar i distribuir qualsevol objecte.

L’agència La Pera Limonera es dedica a crear llocs web, aplicacions, videojocs i estratègies de màrqueting. Tots aquests treballs els fan buscant l’excel·lència a partir de la creació i la inspiració de les persones, amb sensibilitat ecològica i sostenible, i amb esperit revolucionari. Revolucionari en el sentit de no buscar exclusivament beneficis econòmics per enriquiment propi, sinó en el sentit de compartir aquests guanys amb la societat. Per això, els beneficis de l’empresa es distribueixen de la següent forma: un 33% torna a l’equip, un altre 33% es reinverteix en la pròpia empresa i la resta, el 34%, el destinen a l’ajut d’altres emprenedors que tenen projectes que es consideren potents.

Paral·lelament, també ajuden les empreses que volen canviar cap a un model més humà i digne, un model que permeti la democratització de les organitzacions. També col·laboren a la ciutat de Terrassa en un centre accelerador d’empreses per al bé comú i, finalment, des de la seva plataforma virtual i física, ajuden els aturats d’aquesta ciutat a través de guies-instructors.

Gea insistí, finalment, que el talent és dins de tothom i que no ha de saber greu de transmetre els coneixements a la societat. Per acabar la seva intervenció, conclogué que la filosofia de La Pera Limonera, la seva empresa, consisteix a contagiar en la societat l’esperit de l’economia col·laborativa per tal de poder canviar les coses.