Matilda, el musical de l’Institut

2022 04 07 MATILDA FOTO GRUP

Després de dos anys d’aturada pandèmica, l’Institut va tornar a reprendre les representacions de teatre musical amb moltes ganes. Fa dos anys, just abans de confinar-nos a casa, s’estava acabant de preparar el muntatge del musical Matilda amb els alumnes de 3r d’ESO. Enguany el projecte teatral ha passat a l’alumnat de 4t, i s’ha reprès amb uns altres actors, uns altres músics, una altra coral…, però amb el mateix ADN Jaume Huguet que va sorprendre, fer riure i emocionar el públic que va gaudir d’alguna de les quatre representacions que es van fer al Teatre Principal els dies 7 i 8 d’abril. 

El musical Matilda està basat en la novel·la homònima de Roald Dahl i és un dels musicals contemporanis més premiats; fa deu anys que es representa a Londres i sis a Broadway. Es tracta d’una obra plena de sentiment, emoció i humor que, a través de la banda sonora, amb cançons i balls meravellosos, ens explica una història farcida de força i delicadesa.

El van representar alumnes de 4t d’ESO, bàsicament, amb la col·laboració dels de l’optativa de Coral de 3r i d’un grup de professors. A més a més, enyorats una mica d’aquella Matilda que no va poder ser fa dos anys, es va convidar l’alumna que havia de ser la protagonista llavors, Aina Morató, a cantar una de les peces de l’obra.

Tota la música de l’espectacle, en directe, va anar a càrrec d’alumnes i exalumnes del centre, amb el suport d’alguns professors. La professora Claustre Pallarès Ramon es va encarregar de la direcció escènica i, de la direcció musical, el professor Miquel Simón. El vestuari, l’atrezzo, la perruqueria i el maquillatge van ser responsabilitat de la professora Rosa Batalla. La professora Carla Carreras va dirigir les coreografies. 

Després de dos anys sense gaudir del contacte directe amb el públic, va ser una alegria immensa poder compartir el teatre del Jaume Huguet en viu i en directe, i tant actors com músics i públic van gaudir d’un espectacle màgic que va fer saltar les llàgrimes a més d’una persona al final. 

Que per molts anys puguem continuar gaudint d’aquesta màgia!

 2022 04 07 MATILDA programa mà portada

 2022 04 07 MATILDA PROGRMA MÀ INTERIOR C def