Comitè Óscar Romero: la realitat juvenil a Guatemala

Tot seguit, Zoila Margarita va explicar la seva història personal basant-se en el fet de la manca d’oportunitats per poder estudiar i, de vegades també, per poder sobreviure. Donada, però, la seva insistència i perseverança en el treball a casa seva i en els estudis, va poder tirar endavant fins arribar a treballar actualment en una biblioteca del Comitè Òscar Romero.

Finalment, l’altre participant en la xerrada, Ernesto Damián Bautista, va explicar que, igual com Zoila, és membre d’una família molt nombrosa, entre 10 i 12 germans. Normalment, són ells que han de fer-se càrrec dels germans ja que els pares es passen bona part del dia fora de casa treballant. Com a fet anecdòtic i impactant, va comentar-nos que ell, amb 4 anys, ja cuidava d’un germà de 2. Pel que fa a la seva vida, va explicar-nos que va estudiar Primària i Batxillerat i que després va aconseguir anar a la Universitat. El seus objectius principals són aconseguir feina per poder tenir un sou digne, una identitat cultural respectada i, sobretot, educació per a tots els nens i nenes dels departaments més pobres de Guatemala, ja que creuen que és gràcies a l’educació que poden aconseguir una vida amb oportunitats.

Així doncs, a través d’aquestes tres experiències, vam conèixer una mica més la dura realitat dels joves a Guatemala, una realitat que aconsegueix millorar-se gràcies al suport constant que els dóna el Comitè Óscar Romero.

Elisenda Armengol