Viatge a través del món dels musicals

2022 12 20 musicals 2 ret

L'última setmana de desembre tots els alumnes de 3r d'ESO van fer un viatge a través del món dels musicals. Per començar van fer una sèrie d'activitats per saber què és un musical i van descobrir els musicals que s'han realitzat en el nostre institut durant els últims onze anys. També es van desplaçar virtualment cap al West End de Londres i van fer diverses activitats per conèixer millor aquest gènere.

Una vegada van tenir clar què és un musical i quins són els que es representen a Londres, van participar en la ruleta de la sort per saber quin musical els tocaria representar. A partir d'aquest moment és quan va començar la feina que més els va agradar: representar-lo.  Per dur a terme aquesta tasca, es van haver de dividir en grups i elaborar les següents tasques:

-          Decorar la porta de la classe com si fos el teatre on es representa aquest musical a Londres.

-          Fer el pòster i el díptic que anunciarien la representació.

-          Pensar en el vestuari i maquillatge per a l'actuació

-          Decorar l’escenari on es va gravar la cançó.

-          Representar la cançó.     

-          Gravar-la i editar-la.

No cal dir que el treball en equip va ser molt important, ja que es va necessitar de tothom perquè el producte final fos brillant: directors/res, decoradors/res, actors, actrius i editors/res.

Per acabar, es van haver de posar en la pell dels actors i de les actrius, i van representar una cançó d’un dels musicals del West End de Londres, van fer-ne la gravació i, finalment, la van editar. El producte final del projecte va ser l’elaboració d’aquest vídeo i la participació en un concurs de Got Talent: els altres grups de l'ESO i el professorat decidirien per votació quina era la millor actuació.

Aquests són els musicals que van representar:

3r A va interpretar “Summer nights” de GREASE.

3r B, “Stick it to the man” de SCHOOL OF ROCK.

3r C, “The Rhythm of the night” de MOULIN ROUGE.

3r D, “Super Trouper” de MAMMA MIA.

3r E, "This is me" de THE GREATEST SHOWMAN.

L’equip de professores d’anglès que va dirigir aquest projecte feliciten des d’aquí les cinc classes per la bona disposició, les ganes que hi van posar i el gran treball en equip que van fer, cosa que queda reflectida en el vídeo final que cada grup va elaborar.

Finalment, el 21 de desembre es va fer la segona edició de Got Talent Especial Musicals, que és la cloenda del Treball per Projectes sobre els musicals. Dalt de l’escenari i davant dels companys d’ESO, van demostrar les seves habilitats artístiques i el domini de la llengua anglesa. Finalment, a partir de la valoració dels espectadors, es va triar el grup guanyador, que va ser 3r A, amb la interpretació de la cançó "Summer Nights", de Grease.

Imitant el programa televisiu, els professors que formen part de la comissió de festes, Rosa Manchobas, August Riera i David López, van fer de jurat avaluador, juntament amb la professora de castellà i cap d'estudis, Lilian Borràs, i la professora d’anglès, Rocío Mejías. Cada professor anava vestit d'un dels cinc musicals diferents.

Els alumnes, van haver de preparar tot el material per a la representació, i també es van donar premis de les diferents categories especials: la millor decoració escènica va ser la de 3r C; la millor edició de vídeo, la de 3r A; el millor disseny de la façana del teatre, la de 3r B; el millor vestuari i maquillatge, 3r D i, finalment, el millor pòster i disseny del díptic, 3r E.

Enhorabona a tots, perquè vau fer una gran feina i se’n va veure el brillant resultat final!