Barça i Catalunya: els orígens de la simbiosi

2023 04 18 BARÇA 6 Aquest matí, Salva Torres i Xavier Gamper (net del fundador del FC Barcelona) han fet una conferència titulada Barça i Catalunya: els orígens de la simbiosi als alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut.

La xerrada s’inscriu en el marc de la la programació de la matèria d’Història ja que han centrat les explicacions en la història del Barça i Catalunya des dels orígens del club, el 1899, fins a la Guerra Civil, bàsicament.

El títol de la xerrada és també el títol del llibre que ha escrit l’actual professor de matemàtiques del nostre centre, Salva Torres, que també és vicepresident de la confederació mundial de penyes del Barça. L’ha escrit juntament amb el periodista Frederic Porta, amb la col·laboració de Xavier Gamper i Margalida Salvadó.

Torres i Gamper, entre d’altres coses, han parlat dels orígens de les relacions històriques del FC Barcelona amb el catalanisme; de la connexió entre la Setmana Tràgica, la Primera Guerra Mundial, la vaga de la Canadenca i el FC Barcelona;  de per què el club va ser suspès de qualsevol activitat durant 6 mesos, etc.

Durant l’acte, Joan Amigó, vicepresident de la Federació de Penyes del Barça de Tarragona Nord, ha lliurat al centre una làmina que representa la Penya Germanor, una de les primeres que va tenir el club a la segona dècada del S. XX, i en nom de la Federació Mundial de Penyes, Salva Torres ha lliurat una reproducció de tots els escuts que ha tingut el club al llarg de la història.  

Han assistit a l’acte Antoni Ceperuelo, president de la penya de Valls, i alguns membres de la seva junta directiva.

Moltes gràcies, Salva i Xavier, per la vostra xerrada!