Mariona Montalà dona la benvinguda al Batxillerat

2023 09 25 Mariona Montalà 2 Aquest matí s’ha dut a terme la sessió acadèmica d’inauguració del curs 2023-2024 per als alumnes de 1r de Batxillerat a càrrec de Mariona Montalà, exalumna de l’Institut.

Després de la presentació que ha fet el director, la Mariona ha començat la seva lliçó inaugural amb una imatge molt impactant amb 4 maneres diferents d’arribar a l’objectiu final: des d’una línia recta (quan tens molt clars els teus estudis futurs) fins a una línia plena de nusos (quan canvies el teu rumb d’estudis moltes vegades). I és que ella ens ha recordat com va canviar de modalitat de batxillerat perquè se’n va adonar que no era de ciències i es va passar al batxillerat social.

Després del Batxillerat, com que no es va poder agafar un any sabàtic per marxar a l’estranger a conèixer món ja que no era major d’edat, el va agafar al segon any de carrera: va viatjar durant set mesos per alguns països d’Àsia. Per poder-ho fer havia treballat molt dur durant l’estiu.

La Mariona va estudiar a la Universitat Pompeu Fabra al grau de Filosofia, Política i Economia, un grau que es cursa entre Barcelona i Madrid. Precisament va ser a Madrid on la va enganxar la pandèmia el març del 2020.

Ara està treballant a Tàndem Social, una consultoria per a projectes d’economia social i solidària o amb impacte social. A més, és regidora a l’Ajuntament de Valls.

La seva experiència ens ha servit per inspirar-nos de cara al nostre futur, ja que, entre moltes altres experiències, ens ha dit que tenia ganes de tornar a viatjar a l’estranger. Ens ha fet veure que no passa res per no tindre clar el nostre futur, que el podem anar construint de mica en mica si estem preparades per als canvis.

 

Eva Andreu, Aina Rallo, Ànnia Ramos i Clara Ribas - 1r Batxillerat