Convit 2024 de Valls per la llengua

Enguany una desena d'alumnes de 4t d'ESO han participat en el Convit 2024, organitzat per Valls per la llengua, que és un espai de cooperació del teixit associatiu vallenc per promoure l’ús social del català. De fet, està promogut per la Comissió de Llengua de l’Institut d’Estudis Vallencs i hi participen 70 entitats de la ciutat.

El Convit ha proposat que durant 21 dies (el temps suficient per adquirir un hàbit) els alumnes mantinguin el català en totes les seves converses. Primer van assistir a una sessió formativa a principis d'abril, en la qual van rebre eines d’assertivitat lingüística per mantenir el català en les converses. El dia de Sant Jordi, i durant el repte dels 21 dies, van haver de contestar cada nit un qüestionari electrònic per informar sobre com iniciaven les converses i si es mantenien en català.

Aquesta és la 3a edició del Convit i ha anat destinada a alumnes de 4t d'ESO de tots els centres educatius de Valls. Divendres 21 de juny es va organitzar l'acte de tancament del Convit 2024, en què es van presentar els resultats del repte, es van  valorar el funcionament de la iniciativa, es van lliurar els diplomes als participants, es van sortejar uns premis entre els alumnes i, finalment, va cloure l'acte amb un pica-pica. El Convit ha sigut valorat molt positivament pels participants, especialment pel canvi d’hàbits lingüístics que els ha suposat.