L’òpera de tres rals

I ho van fer al Teatre Principal, els dies 24 (al matí, per als alumnes de 1r i 2n d’ESO) i 25 d’abril (al matí, per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, i, al vespre, per al públic en general).

Una magnífica i complexa representació que combinava la feina d’actors, músics i cantants, i que va requerir unes bones dosis de preparació prèvia si es té en compte que bona part dels alumnes feien d’actors per primera vegada, cosa que suposa un repte que cal remarcar, i pel qual cal felicitar-los especialment.

òperaòpera2

L’òpera de tres rals, escrita pel dramaturg i poeta alemany Bertolt Brecht i amb música de Kurt Weill, és una de les obres musicals escèniques que més èxits ha assolit tant en teatres populars i cabarets com en escenaris operístics d’arreu del món.

Originàriament ambientada als baixos fons de Londres, en la versió catalana es va situar al Raval barceloní dels dies previs a l’Exposició Universal de Barcelona. És una caricatura de la societat d’aquell moment, però que s’assembla força a la dels nostres dies. Els personatges -marginals, corruptes i delinqüents- il·lustren -amb un to irònic i, fins i tot, humorístic- els baixos instints d’una humanitat que Brecht creu cruel per naturalesa.

òpera3  òpera4

La direcció general de l’obra va anar a càrrec de Claustre Pallarès; la direcció musical, de Joan Miquel Simón, i hi col·laboraren també un bon nombre de professors en el muntatge, perruqueria, vestuari, etc.

A tots, i naturalment als actors, músics i cantants, enhorabona per l’espectacle!

òpera5

 

 opera de tres rals programa       opera de tres rals  2

PROGRAMA DE MÀ