Jornada de Sant Joan Bosco

Excepcional, per dos motius. En primer lloc per la data, ja que estava previst de celebrar-la el 30 de gener però es va haver d'ajornar per culpa del fort vent i, en segon lloc, per la celebració, ja que la Comissió de Festes, d'acord amb la direcció del centre, va voler canviar-ne el rumb i preparà una gran jornada esportiva.

20150213 SANT JOAN BOSCO 02

El valor de la civilitat

El dia va començar d’una forma més tranquil·la, ja que, en cada una de les tutories els alumnes, dirigits pel tutor, van participar en una activitat sobre el valor de la civilitat, organitzada per la Comissió de valors del centre.

civisme

Tal com diu Francesc Torralba “ser cívic vol dir saber respectar el temps de l’altre, valorar la seva existència i respectar el seu espai”. I això és el que alumnes i tutors van treballar per aconseguir estimular les conductes respectuoses i l’ajuda envers els altres com una eina necessària per a la convivència entre persones. A través de diversos vídeos i de jocs, van reflexionar sobre la necessitat de millorar el civisme en l’entorn on es mouen, l’institut, casa seva i el poble o ciutat on viuen.

Jornada Esportiva

2015 02 13 sant joan bosco rocòdrom

20150213 SANT JOAN BOSCO 24 malabars

 

 

 

 

 

 

 

Tot seguit van començar les activitats lúdiques, bona part de les quals es van centrar en les 1es Jornades Esportives del centre. L'organització i coordinació anà a càrrec dels professors i alumnes del CFGS d'Esports.

2015 02 13 sant joan bosco 17escacs

 

Els tornejos de bàsquet, futbol, tennis taula i hoquei, van omplir les pistes del centre durant tot el matí. Els alumnes s’havien inscrit prèviament per participar en cadascun dels esports, la qual cosa va permetre d’elaborar els diversos equips i poder celebrar les diferents competicions.

 

20150213 SANT JOAN BOSCO 77

 

A més, també van fer altres activitats físiques en diversos espais del centre: al gimnàs, van fer escalada al rocòdrom i també parkour; es van bellugar de valent jugant al twister en una aula, i en una altra aula no van parar de ballar zumba durant tot el matí.

 2015 02 13 sant joan bosco 19 zumba

 

2015 02 13 sant joan bosco 15twister

També hi va haver un racó del pati per poder fer equilibris amb diverses especialitats de malabars i per jugar a bitlles i, per acabar amb les activitats físiques, una bona colla d’alumnes i professors van fer una caminada fins a Masmolets.

st joan bosco caminada3

 

st joan bosco caminada6

La ràdio en directe

Tal com ja s’havia fet l’any passat, tota la festa fou explicada, retransmesa i reviscuda a través de la ràdio en directe; aquesta activitat anà a càrrec del professor Lluís Fernández, del Departament de Llengua castellana, i pel que fa a la qüestió tecnològica, a càrrec de Ferran Mas, del Departament d'Informàtica. Per això, durant tot el matí, diversos grups d’alumnes explicaren davant dels micròfons les seves experiències al voltant de la festa.

 

20150213 SANT JOAN BOSCO 39 la ràdioPrimers auxilis

Un cop més, i tenint en compte la necessitat de conèixer les tècniques bàsiques, el Departament de Sanitat preparà un taller de primers auxilis. Va estar força concorregut ja que molts alumnes s’interessaren per practicar les principals tècniques d’atenció en casos d’urgència.

20150213 SANT JOAN BOSCO 03 primers auxilisCreació

A banda de totes les activitats esmentades, també es can desenvolupar un parell de tallers de creació: les aules de dibuix es van omplir de gent disposada a fer escultures amb fang, i el taller de mecanització va estar força concorregut per veure funcionar la impressora en 3D que feia clauers de plàstic, i les màquines habituals que els feien de metall.

2015 02 13 sant joan bosco impressora 3D

I, per acabar, cal destacar que la comissió d’Escoles Verdes del centre havia demanat al departament de Mecanització del centre que preparés una biciliquadora, és a dir una bicicleta preparada per fer sucs amb l’impuls de la pedalada dels alumnes. Després de l’esforç i de les hores dedicades a preparar-la, la presentació oficial es va fer durant la jornada de Sant Joan Bosco. Cal destacar que el resultat va ser molt positiu i els alumnes van  poder comprovar com amb el seu esforç físic podien obtenir un suc en deliciós.

biciliquadora

En resum, va ser una Jornada de Sant Joan Bosco a l’Institut Jaume Huguet diferent als altres anys, però com sempre ben atapeïda d’activitats.