Xerrada del professor Manuel Fuentes

L’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat ha tingut l’oportunitat de poder gaudir de les paraules d’aquest reconegut docent de la Facultat de Romàniques. Cal destacar que Fuentes només realitza una totalitat de quatre conferències aquest curs per als instituts de secundària en tota la província de Tarragona.

El departament de Castellà ha estat el coordinador d’aquesta activitat literària dirigida a tot l’alumnat de 1r de Batxillerat i 2n de Batxillerat Social. La classe dictada pel reconegut professor ha contemplat una visió en diacronia de la literatura espanyola en relació amb la hispanoamericana. L’inici ha estat sobre el “Diario de a bordo de Colón” i ha citat i definit “el testigo de vista” per invitar a reflexionar sobre la literatura. “Se citan personajes u obras literarias para dar a entender una realidad(...)”.

 

fuentes

 

Les qüestions han estat diverses dintre del discurs de Fuentes i ha captivat tot l’alumnat amb preguntes i cites de diversos autors, entre d’altres, Sor Juana Inés de la Cruz, Rubén Darío o Jorge Manrique. Però ens ha deixat la seva empremta amb les seves paraules plenes de connotacions positives amb la definició de la lectura i la literatura respectivament: “expresión que te acompaña, no la busques, encuéntrala”, “aprender a leer le lleva a uno treinta años y aprender a sentir le lleva a uno toda la vida”.

Juana Arán – Departament de Llengua Castellana