La Marató de TV3 arriba a l’Institut

La xerrada anà a càrrec d’una biòloga que, a més de parlar-nos de la malaltia a la qual es dedica enguany, ens informà dels actes especials que es faran amb motiu del 25è aniversari.

La Marató és una gala solidària que prepara TV3·el diumenge abans de Nadal amb la intenció de recollir fons per a la investigació de les malalties a les quals es dedica. La conferenciant destacà que la xifra de diners que rep la Fundació La Marató, cada any supera l’anterior.

L’edició d’enguany es dedicarà a dos trastorns: l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Els alumnes vam rebre informació d’ambdós trastorns: en què consisteix cadascun; quines en són les causes, els símptomes i les possibles conseqüències, etc. També se’ns va explicar la maniobra RAPID (Riu + Aixeca els braços + Parla = Ictus = De pressa, truca!) utilitzada per identificar si una persona està patint un ictus. Una de les informacions que ens va impactar més va ser la de conèixer el nombre d’afectats d’ictus, ja que una de cada sis persones n’ha patit un.

 

marató2

 

Per acabar la xerrada, vam veure el vídeo promocional de la 25a edició, en què hi apareixen persones que han patit tant ictus com lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, especialment, gent jove. En veure les conseqüències que comporten aquestes malalties, i la possibilitat que afecti gent jove, tots plegats vam experimentar una forta preocupació. Finalment, es va donar pas al torn obert de paraules, que serví per resoldre alguns dubtes sobre aquestes malalties.

Aleix Solé

Periodisme - 1r Batxillerat